Αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο με ενσωματωμένο drone

Αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο με ενσωματωμένο drone

Αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο με ενσωματωμένο drone

Κάθε χρόνο το ελβετικό think tank στον τομέα του αυτοκινήτου, Rinspeed, αποκαλύπτει ένα concept car στο πλαίσιο του Geneva Motor Show. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmag, το Rinspeed – που έχει παρουσιάσει πραγματικά καινοτόμες προτάσεις ανά τα χρόνια- για το 2016 αναμένεται να αλλάξει πλεύση και να παρουσιάσει στο Consumer Electronics Show το Rinspeed Σtos: ένα αυτόνομο/ αυτοοδηγούμενο όχημα, το οποίο διαθέτει επίσης στον εξοπλισμό του ένα drone, το οποίο προσγειώνεται και απογειώνεται από ειδική θέση στο αυτοκίνητο.

Αν και τα concepts του Rinspeed είναι οχήματα τα οποία δεν πρόκειται να κατασκευαστούν ποτέ σε γραμμή παραγωγής, αποτελούν σίγουρα πηγές έμπνευσης- και το Σtos συναρπάζει, ακόμα και αν δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το Gizmag, διαθέτει ένα ειδικό, προσαρμόσιμο εσωτερικό, με κινούμενο τιμόνι, το οποίο διπλώνεται και μπαίνει μέσα στο ταμπλό, για να μην εμποδίζεται ο οδηγός/ επιβάτης όταν έχει ενεργοποιηθεί η αυτόματη πορεία.

Όσον αφορά στο drone, αποτελεί επέκταση των δυνατοτήτων του οχήματος, λειτουργώντας περισσότερο ως «προσωπικός βοηθός»: Ενώ το όχημα κινείται μόνο του, το drone αναλαμβάνει διάφορες αποστολές, όπως την παραλαβή μιας παραγγελίας σε περίπτωση που, για παράδειγμα, το όχημα έχει κολλήσει στην κίνηση. Επίσης, διαθέτει (προφανώς) και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο.

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE