Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή 12-18 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλία

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή 12-18 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλία

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή 12-18 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλία

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή» (European cardiac arrest awareness week) καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού και των υγειονομικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση. Η εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council/ERC) με τίτλο «Επανεκκίνηση μιας καρδιάς» ακολουθεί την παραπάνω διακήρυξη του Ευρωκοινοβουλίου. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που θα εορτασθεί, από 12 έως 18 Οκτωβρίου 2015. Στόχος της δράσης αυτής είναι η βελτίωση του πολύ χαμηλού ποσοστού ανθρώπων που επιβιώνουν μετά από Εξωνοσοκομειακή Καρδιακή Ανακοπή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με πρόσφατη σύσταση σχετικά με την εκπαίδευση των μαθητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (Kids Save Lives – Training School Children in Cardiopulmonary Resuscitation Worldwide), αναδεικνύει το σχολείο ως ιδεώδες περιβάλλον για την εκμάθηση των βασικών και σωτήριων για τη ζωή δεξιοτήτων της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή, διοργανώνονται σε κάθε πόλη εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο κρίσιμο θέμα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και τοπικών φορέων σε κάθε νομό.

Στην Καρδίτσα η εκδήλωση για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, 18.00-20.30 μμ, στο 1ο Επαγγελµατικό Λύκειο Καρδίτσας (έναντι Πυροσβεστικής). Πέραν των εκπαιδευτικών, η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε οποιοδήποτε πολίτη ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

«ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ!»