«Θύελλα», στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, μετά από παρέμβαση του Β....

«Θύελλα», στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, μετά από παρέμβαση του Β. Μεϊμαράκη για τη διαδικασία

«Θύελλα», στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ, μετά από παρέμβαση του Β. Μεϊμαράκη για τη διαδικασία

Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετά από την παρέμβαση του Βαγγέλη Μείμαράκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος διέκοψε τη συνεδρίαση και ζήτησε από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει, όπως και έγινε, μετά από μία έντονη αντιπαράθεση του προέδρου της ΝΔ με μέλη της Εφορευτικής επιτροπής.

Νωρίτερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις του είχε την έντονη αντίδρασή του για την διαδικασία επιρρίπτοντας ευθύνες στον γραμματέα της Επιτριοπής κ. Παπαμιμίκο.

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει», τόνισε.

Οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, προκάλεσαν την αντίδραση του γενικού διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τζιμάρα:

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Λίγα λεπτά μετά, γύρω στις 15:30, και αφού είχε διακοπεί η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, τα μέλη της ενημερώθηκαν ότι θα συνεδριάσουν ξανά στις 16:00.

Από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη έγινε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Τη στάση του κ. Μεϊμαράκη σχολίασε και η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου:

«Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θεσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του κάλεσε την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

«Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά», ζήτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας εμμένοντας στο αντίτιμο των 2 ευρώ και στο να στηθούν εκλογικά κέντρα παντού.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE