Ερώτηση – Διαμαρτυρία του Κ. Τσιάρα για την επιβολή από το ΣΔΟΕ...

Ερώτηση – Διαμαρτυρία του Κ. Τσιάρα για την επιβολή από το ΣΔΟΕ εξοντωτικών προστίμων στους οδοντίατρους της Καρδίτσας

Ερώτηση – Διαμαρτυρία του Κ. Τσιάρα για την επιβολή από το ΣΔΟΕ εξοντωτικών προστίμων στους οδοντίατρους της Καρδίτσας

Ερώτηση με την οποία διαμαρτύρεται για την επιβολή από το ΣΔΟΕ εξοντωτικών προστίμων στους οδοντίατρους της Καρδίτσας, οι οποίοι προβαίνουν εδώ και χρόνια στην δωρεάν παροχή  πιστοποιητικών οδοντιατρικής κατάστασης στους μαθητές της Α’ Δημοτικού, κατέθεσε ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 Η ερώτηση του κ. Τσιάρα έχει αναλυτικά ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κον ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ.

ΘΕΜΑ: «ΑΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ».

Σε σχετική επιστολή, που σας κοινοποιήθηκε τόσο από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας, όσο και με δική μου αναφορά, ο συγκεκριμένος επαγγελματικός φορέας διαμαρτύρεται για την επιβολή εξοντωτικών προστίμων προς τα μέλη του, τα οποία παράσχουν δωρεάν τα πιστοποιητικά οδοντιατρικής κατάστασης για την εγγραφή των μαθητών στην Α’ Δημοτικού.

Για μια ακόμα φορά η ουσία μιας πράξης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης πνίγεται από μια «κακώς» εννοούμενη τυπολατρία στην λειτουργία του δημοσίου τομέα. Η παροχή των σχετικών βεβαιώσεων, όπως αναφέρεται στην επιστολή, αποτελεί μια πάγια πρακτική των οδοντογιατρών της Καρδίτσας, ήδη από το 1989, γνώστη στην κοινωνία της Καρδίτσας και μηδενός αποκρυπτόμενη από τους αρμόδιους υπαλλήλους.

Επομένως, η εκ των υστερών αναδρομική απαίτηση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, για φορολογικό έλεγχο της χρήσης του 2012, με αφορμή τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά,  και η επιβολή υψηλών προστίμων για ενδεχόμενες παραλείψεις τήρησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, δεν μπορεί να εκληφθεί παρά σαν μια άδικη πρωτοβουλία των φορολογικών αρχών, υπό την ανοχή, αν όχι την πίεση, της πολιτικής ηγεσίας, που δεν εξυπηρετεί τίποτα περισσότερο παρά εισπρακτικούς σκοπούς. Μια πρωτοβουλία, που έρχεται υπό την πίεση και τον πανικό που προκαλεί η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, απέναντι σε κάθε λογική πρακτική χρηστής διοίκησης, και η οποία αναιρεί κάθε αίσθημα δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, που πρέπει να διέπει της σχέσεις πολίτη και πολιτεία.

Κατόπι τούτων ερωτάται το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών:

  1. Εάν είναι σε γνώση της σχετικής εγκυκλίου του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας;
  2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την αποκατάσταση της προαναφερθείσας κατάστασης, ώστε να πάψουν οι διώξεις για φορολογικές παραβάσεις των μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, που σχετίζονται με την δωρεάν έκδοση των πιστοποιητικών οδοντιατρικής κατάστασης σε μαθητές της Α’ Δημοτικού;».
SHARE