Στο διήμερο σεμινάριο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς η Σχολή της Καρδίτσας

Στο διήμερο σεμινάριο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς η Σχολή της Καρδίτσας

Στο διήμερο σεμινάριο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς η Σχολή της Καρδίτσας

Το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς στις προπονητικές εγκαταστάσεις στου Ρέντη στο οποίο συμμετείχαν 150 δημοσιογράφοι, ιατροί, προπονητές και διοικητικά στελέχη, από την Ακαδημία και τις Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ. Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα μηνύματα των Σχολών Ποδοσφαίρου του Σικάγο και της Καλιφόρνια καταδεικνύοντας ότι η οικογένεια του Θρύλου έχει ανοίξει τα φτερά της αγκαλιάζοντας παιδιά από κάθε γωνιά της γης και αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά του Ολυμπιακού. Όπως υπογράμμισε στεντόρεια και με πίστη ο κ. Γιώργος Αμανατίδης «ο Ολυμπιακός δεν έχει ταβάνι!»

Η εκπροσώπηση από τη Σχολή της Καρδίτσας ήταν σύσσωμη, καθώς παρέστησαν ο Υπεύθυνος της Σχολής κ. Θεόδωρος Παρθένης, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, ο Επικεφαλής Προπονητής κ. Κώστας Γκαβογιάννης και οι Προπονητές της Σχολής κ. Μανώλης Παπαστόγιας, κ. Σωκράτης Μπουντούρης, κ. Μάριος Παπαμαργαρίτης και ο κ. Σπύρος Παπαδημητρίου. Οι προπονητές UEFA B’ κύριοι Γκαβογιάννης και Παπαστόγιας κλήθηκαν να αναλύσουν στο σύνολο του ακροατηρίου τον αγώνα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού με τη Σχολή της Βάρης, εκπροσωπώντας επάξια τις ομάδες εργασίας τους. Στο περιθώριο του σεμιναρίου ο κ. Μπουντούρης παραχώρησε ευγενικά συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» που ήτανε φυσικά παρούσα στη διημερίδα των πρωταθλητών.

12167060_10153540678560700_1174644341_n

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πρότυπα της UEFA, ήταν διαδραστικό και πολυσχιδές με πρακτικό και θεωρητικό μέρος όπου οι καταρτιζόμενοι είχαν το χρόνο να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν από «πρώτο χέρι» τα μυστικά της επιτυχίας των Ακαδημιών του Ολυμπιακού από ονόματα με τη δική τους ιστορία στο «λιμάνι» όπως ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο Τάσος Πάντος, ο Γιώργος Αμανατίδης και ο Φώτης Στρακόσια.

synedroi

mayrogenidhs

Αναλύθηκαν θέματα τακτικής, άμυνας, στημένων φάσεων, πρόληψης τραυματισμών, διατροφής, αθλητικής ψυχολογίας, εργομετρίας, μυϊκής ενδυνάμωσης και scouting. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το πρακτικό κομμάτι της κατάρτισης που περιλάμβανε την παρακολούθηση της προπόνησης τερματοφυλάκων των Ακαδημιών, ποδοσφαιρικό αγώνα της Ακαδημίας με τη Σχολή της Βάρης και επίδειξη ασκήσεων ταχυδύναμης και συντονισμού. Βέβαια δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, όπως το πέρασμα και ο χαιρετισμός του Κολομβιανού Φελίπε Πάρδο και του Δημήτρη Κολοβού, αθλητών της πρώτης ομάδος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προσπάθειας του Ολυμπιακού να φτάσει σε κάθε ελληνική και όχι μόνο οικογένεια, αλλά και σε κάθε παιδί.

pardo

Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό για την άρτια οργάνωση του σεμιναρίου στο πρόσωπο του Προέδρου της ΠΑΕ κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Θρύλος ΑΕ» κ. Γιώργου Παύλου και του Διευθυντή των Ακαδημιών κ. Βασίλη Νάνου, αλλά και των συνεργατών τους. Ήρθαμε σε επαφή με τις 42 Σχολές του Ολυμπιακού και αισθανθήκαμε πραγματικά ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια. Ο πήχης στο Θρύλο είναι πραγματικά ψηλά και επιστρέψαμε στα καθήκοντα της Σχολής μας πιο διψασμένοι, πιο μεστωμένοι, πιο σίγουροι για την επιτυχία του Ολυμπιακού μας. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει ταβάνι!