Ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)

Ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)

Ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)

Το πόρισμα των «σοφών» θα φέρει δραματικές κατακόρυφες μειώσεις στις συντάξεις και παροχές αυξήσεις των ορίων ηλικίας, κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Το πόρισμα είναι προκλητικό με προτάσεις πρωτοφανούς σκληρότητας και βαρβαρότητας. Και είναι προκλητικό αφού δείχνει ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Δεν αναφέρει ούτε λέξη για την εισφοροδιαφυγή της μεγαλοεργοδοσίας, τα κλεμμένα στο χρηματιστήριο.

Προβλέπεται νέο σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με ατομικούς λογαριασμούς και αβέβαιο το τελικό ποσό σύνταξης.

Νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με κατά πολύ χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.Εγγύησημόνο της λεγόμενης εθνικής σύνταξης και μάλιστα με την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων. Ενοποίηση των Ταμείων με ισοπέδωση προς τα κάτω συντάξεων και παροχών. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από  τα ψέματα της κυβέρνησης για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.

Ανοίγουν το δρόμο μεγαλύτερης κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της υγείας που αντιμετωπίζουν την Ασφάλιση ως εμπόρευμα.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι αγωνιζόμαστε οργανωμένα και διεκδικούμε όλα όσα μας πήραν.

Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτωβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.

SHARE