Απάντηση της ΕΠΣΚ στον τέως Δήμαρχο, Κώστα Παπαλό

Απάντηση της ΕΠΣΚ στον τέως Δήμαρχο, Κώστα Παπαλό

Απάντηση της ΕΠΣΚ στον τέως Δήμαρχο, Κώστα Παπαλό

Στην ΄΄απολογία΄΄ του προς τους δημότες της Καρδίτσας και όχι μόνο, για να δικαιολογήσει την άγνοιά του για το φλέγον θέμα των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου στην συνοικία του Αγίου Νικολάου, άρα και την ανυπαρξία του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέφυγε σε ψευδείς δηλώσεις και ατοπήματα, καθώς και σε ασεβείς,  απαξιωτικούς και απαράδεκτα υβριστικούς χαρακτηρισμούς, για την Ένωσή μας.

–          Εμμένει λέει, στην τοποθέτησή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Για ποια τοποθέτηση άραγε; Για τα ήξεις-αφήξεις, ή , για το περιβόητο ΄΄δεν γνώριζα΄΄, διότι “αν γνώριζα, θα συμπεριφερόμουν διαφορετικά προς την ΕΠΣΚ “; Αυτά είναι ΄΄λόγια του αέρα’’ .

–          ΄΄Εξ όσων γνωρίζω΄΄, γράφει τώρα στην απολογία του, η ΕΠΣΚ με ευθύνη της τα κατασκεύασε…και διαχειρίστηκε και τη σχετική χρηματοδότηση… Καλά τότε δεν γνώριζε, δεν ενημερώθηκε και δεν έμαθε; Δεν είναι κακό να μην γνωρίζει κανείς κάτι, όσο είναι η απουσία γενναιοψυχίας του να το παραδεχθεί.Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

–          Τότε συζητούσε με υπουργούς και γνωρίζει καλύτερα από τα παρένθετα τρίτα πρόσωπα το περιεχόμενο. Εξουσία γαρ. Σαρανταδύο (42) μήνες διοίκησης χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Για όλα τα παραπάνω, μπορούμε να τον δικαιολογήσουμε, ακόμη και να τον συγχωρήσουμε. Η σωματική και πνευματική κούραση της μεγάλης διαδρομής για την επίλυση των προβλημάτων άλλου Δήμου(Δήμος Κατερίνης), επιφέρει καταβολές.

–          Για εκείνο όμως που κανείς νοήμων άνθρωπος και κανείς δημότης –πόσο μάλλον εμείς- δεν πρόκειται να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, είναι οι αναφορές του στην τελευταία παράγραφο της απολογίας του. Το αν ασχολήθηκε προσωπικά ή όχι με τον σκοτεινό χώρο της ΕΠΣΚ , καλύτερα να το πει σε άλλους, όχι στους Καρδιτσιώτες. Οι βαρυσήμαντες ομιλίες του στις διάφορες εκδηλώσεις της ΕΠΣΚ(Παυσίλυπο κλπ.) για την απονομή Κυπέλλων στα Σωματεία, οι αναφορές του σε αυτά καθώς και στους παράγοντες, στους διαιτητές, τους προπονητές και γενικότερα στην Ένωσή μας και στις σχέσεις του με αυτά, τον διαψεύδουν.

–          Η συνδιοργάνωση εκ μέρους του Δήμου και η παραχώρηση του Δημοτικού Κινηματοθέατρου στην Ένωσή μας για την ημερίδα για την ΄΄Οπαδική Βία΄΄ και η εν γένει συμμετοχή και συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΠΣΚ την εποχή εκείνη, είναι ένα ακόμη αδιάψευστο γεγονός, που τον εκθέτει…

–          Δεν τον ένοιαζε η ουσία, αλλά η δημοσιότητα… Σε μία φωτογραφία μάλιστα της εποχής φαίνεται με τον Υπουργό…

–          Τώρα λέει ότι ΄΄λερώνει΄΄ η ΕΠΣΚ.  Άλλα τότε, άλλα τώρα. Όπως τον βολεύει κάθε φορά δηλαδή. Ας μας πει τουλάχιστον από ποια ημερομηνία άρχισε να λερώνεται, πότε το κατάλαβε. Μήπως όταν ΄΄αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια’’; Να χαιρετάνε του πεζούς, όταν καβαλικεύουν, για να τους χαιρετούν κι αυτοί, όταν ξεπεζεύουν.

–          Όμως, δεν νομίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο λερωμένο από την αυτοδιοίκηση στην οποία θητεύσατε όλη σας τη ζωή, σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί κατά καιρούς.

–          Επίσης, αν εννοείτε ότι είναι λερωμένη η ΕΠΣΚ (η μεγάλη αθλητική οικογένεια της Καρδίτσας), μάλλον κρίνετε εξ ιδίων.

–          Εμείς κ. Παπαλέ, δεν διοριστήκαμε ποτέ ούτε στο Άγιο Όρος ούτε σε Παναγίους Τάφους.

–          Δεν πήραμε ποτέ χρήματα από το Δημόσιο χωρίς να τα δικαιούμαστε, δεν επιστρέψαμε ποτέ χρήματα στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

–          Αυτά άλλοι τα έκαναν και ξέρετε ποιοι είναι. Αν χρειαστεί, θα δώσουμε στην δημοσιότητα και έγγραφα για να μάθει η κοινωνία ποιος είναι λερωμένος και ποιος όχι.

–          Επιφυλασσόμαστε δε, για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, που υπαγορεύεται από τις ψευδείς και συκοφαντικές δυσφημίσεις σας, προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος της Ένωσης και την αξιοπρέπειά μας.


Για να δείτε τις διευκρινήσεις του κ. Παπαλού στις οποίες απαντάει η ΕΠΣΚ πατήστε εδώ.

SHARE