Ομιλία του Κ. Τσιάρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Πολυνομοσχέδιο

Ομιλία του Κ. Τσιάρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Πολυνομοσχέδιο

Ομιλία του Κ. Τσιάρα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Πολυνομοσχέδιο

Την απουσία σαφών στοχεύσεων της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα, που δημιουργεί σε κοινωνία και οικονομία το νέο πολυνομοσχέδιο, επεσήμανε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Σώματος, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για ένα αίσθημα χαμένων ευκαιριών, που γεννά αυτή η περίοδο, και το οποίο ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α./ΑΝ.ΕΛ..

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στην δεδομένη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, η πρακτική της κυβέρνησης να υιοθετεί πακέτα μέτρων χωρίς συγκεκριμένη στόχευση, και τα οποία δεν εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλαίσιο, δεν μπορεί να τελεσφορήσει μακροπρόθεσμα. Το πολυνομοσχέδιο, δεν είναι τίποτα άλλο από μια συρραφή άδικων μέτρων, που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες».

Ο βουλευτής Καρδίτσας υπογράμμισε, πως: « Το σημαντικότερο ζήτημα, που αυτές τις μέρες απασχολεί την κοινωνία και τον δημόσιο διάλογο, το ασφαλιστικό, σε καμιά περίπτωση δεν βοηθιέται με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Γιατί το πρόβλημα του ασφαλιστικού, αλλά και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας, είναι η έλλειψη πόρων για την χρηματοδότηση του, εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής των εργοδοτικών  εισφορών και των εισφορών των ασφαλισμένων». Και συνέχισε : «Πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει τα έσοδα των ταμείων δεν μπορεί να υπάρξει, εάν δεν αποσαφηνίσει η κυβέρνηση, προ παντός προς τον εαυτό της την απάντηση στην ερώτηση, πως και από ποιον παράγεται ο πλούτος στην Ελλάδα;»

Ο πρώην υφυπουργός εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, πως: «Παραμένοντας δέσμιοι στην αριστερίστικη ιδεολογική τους αναφορά, αρνούνται να παραδεχτούν, πως τον πλούτο στην χώρα τον παράγει η επιχειρηματικότητα, ο ιδιωτικός τομέας, με αποτέλεσμα η πολιτική τους να αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του και εν τελεί την ανάπτυξη της οικονομίας». Και υποστήριξε, πως: «Εάν, επομένως, αυτό δεν το ξεκαθαρίσουμε ως μια εθνική μακρόπνοη στρατηγική επιλογή, και δεν ενισχύσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο, με διαφανείς κανόνες λειτουργιάς, την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα ευνοϊκότερο φορολογικό πλαίσιο και δίνοντας κίνητρα στον μέσο έλληνα επιχειρηματία να επιβιώσει, πολύ σύντομα όλα όσα τώρα θεωρητικά συζητάμε θα είναι κενά περιεχομένου και πρακτικής σημασίας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που καταρρίπτουν το επιχείρημα για το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως: «Το προεκλογικό σύνθημα του νέου ενάντια στο παλιό, καταρρίπτεται όταν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς γίνεται άλλοθι για να δικαιολογηθούν  συμπεριφορές υπουργών, που «ξεχνούν» να δηλώσουν 1 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες τους, ή να μεταβιβάσουν μετοχές με διαφανή και νόμιμο τρόπο. Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν περισσότερα από εμάς. Περιμένουν μια ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας σύσσωμου του πολίτικου κόσμου, που θα αφήνει πίσω της μια ανούσια πρακτική κομματικού ανταγωνισμού και ιδεολογικής επικράτησης, κρυμμένη πίσω από τα ιστορικά στερεότυπα παραταξιακών αναφορών. Μια χωρίς περιεχόμενο πρακτική σύγκρουσης των πολιτικών κόμματων, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν βοήθα στην ανανέωση του πολίτικου συστήματος».

Και ο κ. Τσιάρας κατέληξε υπογραμμίζοντας, πως: «Ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, είναι να συνταχθούμε όλοι μαζί από την ίδια πλευρά, ώστε να αποκτήσουμε μια κοινή θεώρηση του προβλήματος και των αναγκών της κοινωνίας, και αναλάβουμε συνολικές μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες. Να λάβουμε πολιτικές αποφάσεις, που θα έχουν σαφή στόχευση και συγκεκριμενοποιημένο πλαίσιο δράσης, σε ένα κοινό αγώνα  για το καλό της Πατρίδας, το καλό της κοινωνίας, το αύριο της νέας γενιάς. Σε κάθε άλλη περίπτωση  η πραγματικότητα θα μας ξεπεράσει και η ιστορία θα μας καταγράψει, ως αυτούς που ούτε στον ρόλο, που μας έταξαν οι πολίτες ανταποκριθήκαμε, ούτε  βέβαια  στην υποχρέωση, που αναλάβαμε έναντι των επερχόμενων γενεών, ανταπεξήλθαμε.