Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων

«Οι συνταξιούχοι δίκαια σήμερα ζητούν τη δυνατότητα για να ζήσουν» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων νομού Λάρισας η οποία και του επέδωσε ψήφισμα με σειρά αιτημάτων τους.

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν επίσης από τον κ. Αγοραστό να έρθει το ψήφισμα προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθούν από το σώμα τα οξυμένα προβλήματά τους.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κουμαντζέλης: «Επισκεφθήκαμε τον κ. Περιφερειάρχη και δώσαμε υπόμνημα το οποίο ψήφισε η χθεσινή συνέλευση ώστε με την πρώτη ευκαιρία να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου θα μας καλέσει κι εμάς τους συνταξιούχους για να προωθήσουμε τα προβλήματα από κοινού.

Οι συνταξιούχοι τα τελευταία χρόνια είναι τα θύματα και η εύκολη λύση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση. Τα μέτρα που έρχονται τώρα είναι το ξεπάτωμα του συνταξιούχου. Να μην μπορεί να ζήσει όχι μόνον αυτός, αλλά λόγω της ανεργίας και τα παιδιά και τα εγγόνια του».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Κραυγή αγωνίας από τους συνταξιούχους σε μία περίοδο όπου τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι συντάξεις μειώνονται, η ανεργία αυξάνεται, η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται και η παραγωγή μηδενίζεται. Είναι ώρα για μεγάλες αποφάσεις αλλά και για μεγάλα έργα. Για μία δημιουργική ανατροπή, για μία νέα εποχή με ποιότητα δημοκρατίας, με απρόσωπη δημόσια διοίκηση και ένα αξιακό σύστημα αξιοπρέπειας. Οι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται ίσως στη δυσκολότερη θέση. Είναι σε μία περίοδο της ζωής τους που έχουν προσφέρει, έχουν δώσει στην προσπάθεια για την παραγωγή εθνικού πλούτου. Έχουν πληρώσει στα ασφαλιστικά τους ταμεία και δίκαια σήμερα ζητούν τη σύνταξή τους για να ζήσουν. Όχι μόνον για τα προς το ζην, αλλά και για μία ιατρική περίθαλψη. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τέλος, πως σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή που περνάμε σήμερα, οι συνταξιούχοι αποτελούν το αποκούμπι της άνεργης οικογένειας.»

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ