Η ΝΔ απέσυρε την υποψηφιότητα της Ντόρας για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ

Η ΝΔ απέσυρε την υποψηφιότητα της Ντόρας για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ

Η ΝΔ απέσυρε την υποψηφιότητα της Ντόρας για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ

«Δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος» λέει το περιβάλλον της πρώην υπουργού Εξωτερικών. «Δείχνει» προς την πλευρά του κόμματος της Μέρκελ, αφήνοντας αιχμές για παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά

Απεσύρθη τελικά η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραμονές της ετήσιας συνόδου του ΕΛΚ στη Μαδρίτη στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ύστερα από επικοινωνία που είχε η πρώην υπουργός Εξωτερικών με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που την είχε προτείνει εκ μέρους της ΝΔ για τη συγκεκριμένη θέση κατόπιν συμφωνίας και με τους άλλους τρεις υποψηφίους προέδρους του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα αυτή εκ μέρους της ΝΔ «δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος» στην Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά και τελικά η ΝΔ θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στο προεδρείο του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μια σειρά αδελφά της ΝΔ κόμματα και σε πρώτο πλάνο η Γερμανική Χριστιανοδημοκρατία έθεσε προσκόμματα σ” αυτή την εξέλιξη. Από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη επιπρόσθετα δείχνουν προς την πλευρά Σαμαρά και υπαινίσσονται παρέμβαση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού σύμφωνα με τους οποίους η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ θα συνιστούσε ανάμιξη στα εσωκομματικά της ΝΔ που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για νέο αρχηγό.

ΠΗΓΗhttp://news247.gr
SHARE