Αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς αγρότες των Φαρσάλων ζητούν Κουτσούκος και Τζελέπης

Αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς αγρότες των Φαρσάλων ζητούν Κουτσούκος και Τζελέπης

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών – Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Τζελέπης.
Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών έχει ως εξής:

Προς τους Υπουργούς:

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουπλή

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου

Θέμα: Ζημιές από πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων

 

Η πρόσφατη πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων έχει προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, σε αγροτικά μηχανήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε σπίτια.

 

Ιδιαίτερα στη βαμβακοκαλλιέργεια οι ζημιές είναι μεγάλες αφού σε αρκετές περιπτώσεις, πέραν της μείωσης της αναμενόμενης παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος παρασύρθηκαν μεγάλες ποσότητες βαμβακιού που είχαν συγκομισθεί.

 

Είναι φανερό ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες καταγραφής των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

 

Συγχρόνως απαιτείται ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες στους επαρχιακούς δρόμους και να ενισχυθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

 

Ύστερα από τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες;

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Τζελέπης