«Εκπαιδευτική επίσκεψη Μαθητών & Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου στο Πάρκο...

«Εκπαιδευτική επίσκεψη Μαθητών & Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καρδίτσας»

«Εκπαιδευτική επίσκεψη Μαθητών & Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καρδίτσας»

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση άτυπης εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ανέλαβε η ομάδα γονέων του Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 18/10/2015, πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καρδίτσας. Τα παιδιά του τμήματος (με τα αδέρφια τους) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τρίωρο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο παρείχε αφιλοκερδώς προς τα παιδιά, ο υπεύθυνος του Δήμου Καρδίτσας για τη λειτουργία του Πάρκου, κος Γιώργος Παύλου.

Με την καθοδήγηση, τις σαφείς και αναλυτικές οδηγίες του κ. Παύλου, τα παιδιά συνειδητοποίησαν τη σημασία της ορθής αγωγής (με την ιδιότητα του πεζού ή του οδηγού) κατά την κυκλοφορία στο αστικό ή περιαστικό περιβάλλον. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν, βιωματικά, τις συμπεριφορές που πρέπει να αναπτύξουν ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια σε χώρους όπου κυκλοφορούν τροχοφόρα οχήματα. Φυσικά, η εκπαίδευση δεν μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με την καλύτερη πρακτική άσκηση: την κυκλοφορία, με ποδήλατο, στο ασφαλές περιβάλλον του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι «νέοι οδηγοί» παρέλαβαν και τα σχετικά «Διπλώματα Οδήγησης Ποδηλάτου» (κατάλληλα για κλειστό, προστατευμένο, χώρο).

IMGP9981

Το ενδιαφέρον των παιδιών για το ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής ήταν  πολύ μεγάλο όπως επίσης και η συμμετοχή στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι, η πρόσκλησή του υπευθύνου προς τα παιδιά, για επόμενη(ες) εκπαιδευτική επίσκεψη, βρήκε άμεση ανταπόκριση στα παιδιά, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας φορτώνει με την ευθύνη αυτή η δραστηριότητα να έχει και συνέχεια, στον ίδιο χώρο και για το ίδιο θέμα, αλλά και για την οργάνωση και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, από καρδιάς, τον ακούραστο κ. Γιώργο Παύλου, τόσο για τις ώρες που μας αφιέρωσε αφιλοκερδώς, όσο και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρείχε, προς τα παιδιά μας.

IMGP0041

Προτρέπουμε και άλλες ομάδες γονέων, ή (φυσικά) και τα σχολεία της πόλης μας, ώστε να επανεκκινήσουν τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής (τα οποία κατά τα τελευταία έτη έχουν ατονήσει), ως αποτελεσματικού μέσου βιωματικής και ουσιαστικής μάθησης, για την πρόοδο και την καλλιέργεια της καθημερινής συμπεριφοράς των παιδιών της πόλης μας – των μελλοντικών, ενεργών, συμπολιτών μας.

Η Ομάδα Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

IMGP9966