Ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ ΤΑΕ ΤΣΑ)

Ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ ΤΑΕ ΤΣΑ)

Ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων  ΙΚΑ-ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ  ΤΑΕ  ΤΣΑ)

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

Μετά τα δυο προηγούμενα μνημόνια και με την  ‘’πρώτη φορά αριστερά’’  κυβέρνηση, φτάσαμε στο τρίτο και επαχθέστατο μνημόνιο.

Ήδη σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, καλούνται να ζήσουν σε συνθήκες ανεργίας, σχετικής ή απόλυτης φτώχιας  χωρίς να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Τα νέα παιδιά χωρίς δουλειά, ασφάλιση, υγεία.

Οι περικοπές σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, δώρα, δεν έχουν τελειωμό. Αδυνατούμε νε ανταποκριθούμε στις φοροεπιδρομές.

Οι μεγάλες περικοπές στην υγεία, μας  οδήγησαν να πληρώνουμε γιατρούς και φάρμακα.

Έρχονται νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος οδηγεί στην εξαφάνιση των επικουρικών.

Ο νέος υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές από 1/1/2015 θα φέρει νέα μείωση και η κατώτερη σύνταξη από 486 ευρώ θα κατρακυλήσει στα 392 ευρώ σε πρώτη φάση. Σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την πλήρη κατάργησή του. Αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια. Η υγεία εμπορευματοποιείται περισσότερο. Αύξηση στην τιμή των φαρμάκων και εξετάσεων ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και οι κρατήσεις μας για την υγεία με επέκταση  στις επικουρικές μας συντάξεις.

Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης σαρώθηκαν ακόμα μια φορά τα αποθεματικά των ταμείων, τα αποθεματικά για σχολεία, νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές.

Όλα αυτά τα μέτρα έχουν στόχο να ρίξουν τα βάρη στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και το λαό.

Με αυτά τα μέτρα και ότι άλλο αποφασίσουν δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε. Μπροστά μας βρίσκεται η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλιστη, χωρίς δικαιώματα εργασία.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, για να βάλουμε φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές, που κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

Όλοι στη συγκέντρωση στις 22/10/2015 ώρα 19.00 στην κεντρική πλατεία

SHARE