ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Κάλεσμα Αγωνιστικής Ανάτασης

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Κάλεσμα Αγωνιστικής Ανάτασης

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Κάλεσμα Αγωνιστικής Ανάτασης

Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους/ες, τους άνεργους/ες, τους αγρότες και τις αγρότισσες, τους αυτοαπασχολούμενους/ες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες που ζουν στην πόλη και την ύπαιθρο του νομού μας, να συναντηθούν μαζί μας στους καθημερινούς αγώνες, στα σωματεία, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, στο κίνημα, για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο, ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να διεκδικήσουμε όλα όσα χάσαμε με τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων, να διεκδικήσουμε με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη και να κάνουμε πράξη το σύνθημα: «Κανένας μόνος του στην κρίση – Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Η εργατική – λαϊκή πλειοψηφία, η νεολαία της, ανεξάρτητα από την ψήφο της ή τη στάση αποχής, δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα αντιλαϊκά μέτρα, να υποταχθεί στον ισχυρισμό κυβέρνησης και αστικής αντιπολίτευσης ότι έδωσε τη συναίνεσή της για την εφαρμογή του μνημονίου.

Το κίνημα πρέπει με την παρέμβασή του να δυσκολεύει τη λήψη μέτρων και στην εξέλιξη της ταξικής πάλης να μπορεί να δυσκολεύει τη «σταθερότητα» του αστικού πολιτικού συστήματος, την ικανότητά του να βρίσκει εναλλακτικές, να φτιάχνει και να αξιοποιεί άλλα αναχώματα, να κουράζει, να εξαντλεί το λαό, να τον απογοητεύει και να τον οδηγεί σέρνοντας εκεί που θέλει.

Η ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματά τους ενώθηκαν για να μας εξοντώσουν! Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ΚΚΕ για να τους αντιπαλέψουμε, για να τους ανατρέψουμε.

 Οι λαϊκές δυνάμεις  της Καρδίτσας με τις ηρωικές παραδόσεις, με τους μεγαλειώδεις αγροτικούς αγώνες, δεν πρέπει να  αφήσουν σε χλωρό κλαρί, τόσο τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την τρόικα, το κεφάλαιο.

Σήμερα χρειάζεται ένα λαϊκό κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία χειραφετημένα από ψεύτικες προσδοκίες, από κάλπικες ελπίδες και εκβιασμούς, από τη φοβία, από την τρομοκρατία. Πρέπει να σηκώσουμε ξανά κεφάλι. Και θα νικήσουμε!.

Ας δώσουμε μαζικά, μαχητικά την πρώτη απάντηση στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη 7 μμ στην Κεντρική πλατεία.

SHARE