Επιστολή Εκπροσώπων Φορέων της Καρδίτσας στον αρμόδιο Αν. Υπουργό για τις Καταργήσεις...

Επιστολή Εκπροσώπων Φορέων της Καρδίτσας στον αρμόδιο Αν. Υπουργό για τις Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων στην Π.Ε. Καρδίτσας

Επιστολή Εκπροσώπων Φορέων της Καρδίτσας στον αρμόδιο Αν. Υπουργό για τις Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων στην Π.Ε. Καρδίτσας

Επιστολή απέστειλαν οι εκπρόσωποι φορέων της Καρδίτσας στον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων αστυνομικών τμημάτων στη Π.Ε. Καρδίτσας. Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με μεγάλη μας έκπληξη αλλά και απογοήτευση διαπιστώνουμε πως οι πληροφορίες που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν ως φήμες για κατάργηση του Α.Τ. Παλαμά και του Α.Τ. Περιφερείας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν από εσάς.

κ. Υπουργέ

πρόκειται για μια απολύτως λανθασμένη απόφαση η οποία πλήττει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας την οποία και εκπροσωπούμε. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στις περιοχές που καταργούνται Αστυνομικά Τμήματα αντιλαμβάνεστε πως μειώνεται κατακόρυφα. Ειδικά σε ότι αφορά της Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είναι δεδομένο πως χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών όπου καταργούνται τα Α.Τ. από δω και στο εξής δεν θα κοιμούνται ήσυχοι.

κ. Υπουργέ

Πριν από μερικές ημέρες στα γραφεία της Π.Ε. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με στόχο να συζητηθεί το θέμα της κατάργησης τμημάτων. Στη σύσκεψη μετείχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, όλοι οι δήμαρχοι των Καλλικρατικών δήμων της Π.Ε.Καρδίτσας, ήτοι οι: Δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος, Δήμαρχος Σοφάδων Θ. Σκάρλος, Δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου, Δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός, Δήμαρχος Πλαστήρα Δ. Τσιαντής, Δήμαρχος Αργιθέας Λ. Τσιβόλας, Ο βουλευτής Κων/νος Τσιάρας καθώς και άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Στη  σύσκεψη αφού συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα, αποφασίστηκε ομοφώνως  να αποσταλεί προς εσάς άλλα και κάθε άλλο αρμόδιο, η παρούσα επιστολή με την οποία οι φορείς και η κοινωνία της Καρδίτσας ζητούν:

  • Να παγώσει άμεσα η απόφαση για κατάργηση αστυνομικών τμημάτων.
  • Να γίνει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και με τις αρμόδιες αρχές για τις ανάγκες αστυνόμευσης της κάθε περιοχής
  • Να λειτουργήσει στην έδρα κάθε Καλλικρατικού Δήμου Αστυνομικό Τμήμα με επαρκή στελέχωση.
  • Να λειτουργήσουν αστυνομικοί σταθμοί όπου κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών.

κ. Υπουργέ

Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε, πως όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών από εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας τους, τα θέματα κόστους οφείλουν να τοποθετούνται σε δεύτερη μοίρα.

Ελπίζουμε να συμμεριστείτε την αγωνία μας και να λάβετε σοβαρά υπ όψη το αίτημα μας.

Οι εκπρόσωποι φορέων της Καρδίτσας

SHARE