Για τήρηση των αλλαγών στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, βάση της εργαλειοθήκης...

Για τήρηση των αλλαγών στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, βάση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, δεσμεύτηκε ο Γιώργος Σταθάκης στους δανειστές

Για την ολοκληρωτική εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ως προς τις αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς, τη διάρκεια ζωής του γάλακτος και της έψησης και πώλησης του ψωμιού εκτός των αρτοποιείων, όπως αυτές καταγράφονται στο Ν. 4336/ 2015 δεσμεύτηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Πρόκειται για αλλαγές οι οποίες απαιτήθηκαν από τους δανειστές στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου, αλλά δεν υλοποιήθηκαν. Υπενθυμίζουμε ότι σφοδρή ήταν η αντίδραση στο ενδεχόμενο αποδοχής τους, που εξέφραζε τότε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Βάσει των αλλαγών αυτών, η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου (πρώην φρέσκου) γάλακτος θα καθορίζεται με ευθύνη της γαλακτοβιομηχανίας και θα εξαρτάται από τη μέθοδο παστερίωσης που αυτή χρησιμοποιεί. Με την πρόβλεψη αυτή το «φρέσκο» γάλα θα μπορεί να έχει διάρκεια ζωής και άνω των επτά ημερών, όπως ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με τον νόμο, «η διάρκεια συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε ελέγχους των αρμόδιων αρχών».

ΠΗΓΗwww.agrotypos.gr
SHARE