Βγαίνουν τα τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 10 Νοεμβρίου! Τι...

Βγαίνουν τα τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 10 Νοεμβρίου! Τι αποφάσισαν οι αγρότες

Σειρά δράσεων με κορύφωση την κάθοδο στην Αθήνα σε πανελλαδικό συλλαλητήριο την ημέρα που θα έρχεται προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο που θίγει το οικονομικό, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των αγροτών, αποφάσισαν αγρότες που συγκεντρώθηκαν το απόγεμα της Τετάρτης στον Πλατύκαμπο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν είκοσι αγροτικοί συνεταιρισμοί από το νομό Λάρισα, τρεις ομοσπονδίες και γεωτεχνικοί φορείς.

Όλες οι τοποθετήσεις εξέφρασαν ένα βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση με το τρίπτυχο των διεκδικήσεων να είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των αγροτών.

Αποφασίστηκε άμεσα να αποσταλεί έγγραφο αίτημα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο οποίο θα ζητείται η σύγκληση εκτάκτου Περιφερειακού Συμβουλίου για το αγροτικό παρουσία όλων των φορέων.

Θα ακολουθήσει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου αγροτικό συλλαλητήριο – διαμαρτυρία με τρακτέρ να δίνουν… ραντεβού στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη συμμετοχή και φορέων όπως τα Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο κ.α.

Τέλος, στο πλαίσιο ενός πανελλαδικού συντονισμού θα επιδιωχθεί ένα πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την ημέρα που θα έρχεται προς ψήφιση το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.

Αυτά βέβαια σε ότι αφορά το Νοέμβριο καθώς στο Δεκέμβριο ο σχεδιασμός προβλέπει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πιθανόν πριν την εορταστική περιόδο.