Απεργία σε ΕΡΤ και ιδιωτικά κανάλια

Απεργία σε ΕΡΤ και ιδιωτικά κανάλια

Απεργία σε ΕΡΤ και ιδιωτικά κανάλια

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του gazzetta.gr για 24ώρη απεργία στην ΕΡΤ και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα Μ.Μ.Ε. 

Η απεργία προκηρύχθηκε από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής ως τις 6.00 το πρωϊ του Σαββάτου και θα αφορά στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Υπάρχει σκέψη εάν δεν αλλάξει κάτι με την ψήφιση του νομοσχεδίου στα Μ.Μ.Ε. που θα γίνει το Σάββατο, να υπάρχει και νέα 24ώρη από το πρωϊ του Σαββάτου…

Να θυμίσουμε ότι η ΕΣΗΕΑ έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι εάν ψηφιστεί, θα μείνουν άνεργοι τουλάχιστον 2.000 άτομα στον χώρο του Τύπου.

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2015 έως της 6 π.μ. του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιούν η Ε.Σ.Η.Ε.Α. και η Ε.Σ.Π.Η.Τ., μετά από συνεννόηση με την Π.Ο.Ε.ΣΥ. στο πλαίσιο της επιστολής και της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας (Αρ. Πρωτ. 2410/22-10-15, Αρ. Πρωτ. 460/22-10-15) για πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η απεργία πραγματοποιείται:

Στην ΕΡΤ Α.Ε.
στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (στο Πρακτορείο, στις ιστοσελίδες, στις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, στο ραδιόφωνο και στις εκδόσεις του)

στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (στα Γραφεία Τύπου Υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και στα Γραφεία Τύπου Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό)
στο ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
σε όλους τους ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς
και σε όλα τα συνδεόμενα sites

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ  υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Εκφράζει την αντίθεση του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

Η ΕΣΗΕΑ υπεραμύνεται της δημοσιογραφικής λειτουργίας της ενημέρωσης με κανόνες δεοντολογίας και καλεί τον Κλάδο μαζί με την ελευθερία της έκφρασης να υπερασπισθεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και την αυτονομία των Ταμείων από την επιχειρούμενη νέα ανατροπή.

Η ΕΣΗΕΑ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η οποία προηγήθηκε, παρουσίασε τις θέσεις της στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, με το μέλος του Δ.Σ., που είχε ορισθεί. Στην αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ συμμετείχαν ακόμη δύο μέλη του Δ.Σ., καθώς και η Νομική Σύμβουλος.

ΠΗΓΗwww.gazzetta.gr
SHARE