Δ. Σιούφας: Άδικη η κριτική στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Δ. Σιούφας: Άδικη η κριτική στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Δ. Σιούφας: Άδικη η κριτική στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Άδικη χαρακτηρίζει την κριτική προς την Ελλάδα για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, από όπου και αν προέρχεται, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Παράλληλα, τονίζει ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη και την αντιπροσωπεία της Ν.Δ. στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, «τόσο για την αντίσταση που προβάλλουν στην κριτική αυτή, όσο και για τη καταψήφιση των σχετικών κειμένων».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σιούφας, ορισμένοι στην Ευρώπη αδυνατούν να κατανοήσουν την έκταση, την οξύτητα και τις συνέπειες για τις χώρες πρώτης εισόδου του μεταναστευτικού κύματος που κατακλύζει την ήπειρο, ιδιαίτερα δε για τις χώρες όπως η Ελλάδα που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες υποδοχής και  φιλοξενίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων και μεταναστών.
«Άδικη κριτική στην Ελλάδα για το θέμα αυτό είναι απαράδεκτη από όπου και αν προέρχεται. Αντιβαίνει την κοινή λογική και αδικεί πρώτιστα τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και της επικουρικότητας που οικοδόμησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο κ. Σιούφας.

SHARE