Επανασύσταση Αστυνομικών Σταθμών στο Δήμο Αργιθέας

Επανασύσταση Αστυνομικών Σταθμών στο Δήμο Αργιθέας

Την επαναλειτουργία δύο (2) Αστυνομικών Σταθμών στο Δήμο Αργιθέας (Βραγκιανά και Ανθηρό) ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 5137/23.10.2015, προσφέρει μάλιστα και τα κτήρια που θα φιλοξενήσουν αυτούς τους Σταθμούς.

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή του δημάρχου:
«Εδώ και αρκετά χρόνια έκλεισε ο τελευταίος Αστυνομικός Σταθμός στο Δήμο Αργιθέας, επιφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στους κατοίκου της ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής. Τα αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων έχει μειωθεί κατακόρυφα και μειώνεται συνεχώς με κάθε αστυνομική είδηση για την περιοχή.

Ο Δήμος Αργιθέας, χαρακτηρισμένος ως ορεινός και μειονεκτικός δήμος, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα όρια των νομών Τρικάλων, Άρτας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Αποτελεί οδικό κόμβο στο κέντρο της Πίνδου και διασχίζεται από την επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Άρτας, απ΄ όπου ξεκινούν και οι δρόμοι διεξόδου προς τους όμορους νομούς.

Στην περιοχή της Αργιθέας, ως κομμάτι της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων, έχουν κτιστεί αρκετούς αιώνες πριν και διατηρούνται μέχρι σήμερα, αρκετά μοναστήρια και εκκλησίες. Τα κειμήλια και οι θησαυροί που βρίσκονται εντός τους είναι στο έλεος της μοίρας τους και έχουν λεηλατηθεί πολλοί ναοί μέχρι τώρα.

Η έλλειψη αστυνόμευσης εντείνει την ανασφάλειά των κατοίκων, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και είναι προσθετικό στην απομόνωση που νιώθουν εξ αιτίας της αραιοκατοίκησης και του απροσπέλαστου των δρόμων, ιδιαίτερα του χειμερινούς μήνες, εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και του ανάγλυφου της περιοχής.

Η έλλειψη αστυνόμευσης είναι ακόμη λόγος που πολλά σπίτια τους χειμερινούς μήνες παραμένουν κλειστά με τους ιδιοκτήτες τους να «διαφεύγουν» στα αστικά κέντρα, έρμαια εγκληματικών διαθέσεων, ακόμα και των μη εγκληματιών περαστικών, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει «χωροφύλακας» σε απόσταση πολλών ωρών πορείας με το αυτοκίνητο.

Ως Δήμος Αργιθέας τοποθετούμε σε πρώτη μοίρα την ασφάλεια των πολιτών και γι΄ αυτό ζητάμε από την πολιτεία να επαναλειτουργήσουν οι Αστυνομικοί Σταθμοί στο Ανθηρό και Βραγκιανά. Επειδή κατανοούμε την οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς και το κόστος που απαιτείται, παραχωρούμε γι΄ αυτό το σκοπό τα οικήματα που θα φιλοξενήσουν τους παραπάνω Αστυνομικούς Σταθμούς. Στο Ανθηρό στο κτήριο του καταργηθέντος Αστυνομικού Σταθμού και στα Βραγκιανά το νεόδμητο κτήριο του Γυμνασίου αφού δεν χρειάζεται πλέον για τις ανάγκες των μαθητών.

Ελπίζουμε να συμμεριστείτε την αγωνία μας και να λάβετε σοβαρά υπ όψη το αίτημα μας».

Ο Δήμαρχος Αργιθέας

Λάμπρος Τσιβόλας

SHARE