Ημερίδα για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς στη Θεσσαλία

Ημερίδα για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς στη Θεσσαλία

Ημερίδα για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς στη Θεσσαλία

«Η καλλιέργεια της Αμυγδαλιάς- Αγρονομικά στοιχεία και προοπτικές της καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας» είναι το θέμα ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στη Λάρισα.

Κατά την εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου / Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας (Καψούρη 4, Λάρισα), θα παρουσιαστούν οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των καθηγητών του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Ε.Βέλλιου, Γ. Νάνου & Ν. Παπαδόπουλου.

Ακολούθως θα παρουσιαστούν από παραγωγούς και θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα, που αφορούν στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το Γεωτεχνικό Επιμελητηρίου Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18:00 – 18:10
Χαιρετισμοί

18:10 – 18:30
Λίγα κρίσιμα & χρήσιμα για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς
Νάνος Γεώργιος, Καθηγητής Δενδροκομίας (Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

18:30 – 18:50
Αντιμετώπιση των σημαντικότερων εχθρών της αμυγδαλιάς
Παπαδόπουλος Νικόλαος, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Εντομολογίας (Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

18:50 – 19:10
Σημαντικά Φυτοπαθολογικά προβλήματα αμυγδαλιάς
Βέλλιος Ευάγγελος, Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας & Συγχρόνων Μεθόδων Διαγνωστικής (Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)

19:10 – 19:30
Συζήτηση – παρουσίασης θεμάτων από παραγωγούς της καλλιέργειας
– Παρουσίαση μηχανικής συγκομιδής της καλλιέργειας της αμυγδαλιάς
– Παρουσίαση Βιολογικής καλλιέργειας της αμυγδαλιάς