Το Γενικό Λύκειο Σοφάδων τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το Γενικό Λύκειο Σοφάδων τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το Γενικό Λύκειο Σοφάδων τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Γενικού Λυκείου Σοφάδων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σοφάδων.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις τρομερές μάχες του υψώματος 731 στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το κλίμα μάλιστα φορτίστηκε συγκινησιακά όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα ο ήρωας του αλβανικού μετώπου, 97 χρονών σήμερα, κ. Ευάγγελος Κόγιας που πολέμησε γενναία στο 731 για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές από το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Αγγελόπουλο και τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Βασίλη Θεοχάρη.

gel-sofades4 gel-sofades5 gel-sofades6

Ακολούθησε ο ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών, όπου για την παρέλαση της Τετάρτης σημαιοφόρος του Λυκείου θα είναι η μαθήτρια Αναστασία Κατσή.

Εν συνεχεία προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τις μάχες στο ύψωμα 731 με αφήγηση του μαθητή Αλέξανδρου Αλιβάνογλου. Ενδιάμεσα ακούστηκαν τραγούδια από την χορωδία του σχολείου και απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθήτριες.

gel-sofades1 gel-sofades7 gel-sofades8 gel-sofades9

Υπεύθυνοι καθηγητές της εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο ήταν ο κ. Ευάγγελος Ντελής και η κ. Βασιλική Τσέργα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σοφάδων ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές εμφανώς συγκινημένος ο ήρωας του αλβανικού μετώπου Ευάγγελος Κόγιας.

gel-sofades10

SHARE