Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τράπεζες

Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τράπεζες

Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τράπεζες

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Δραγασάκης είπε ακόμη ότι έως την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Περιμένουμε το Σάββατο τα αποτελέσματα από την ΕΚΤ και έως την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών και την επιτυχία της νέας ανακεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη η νέα ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να είναι η τελευταία. Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία τόσο στην επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» όσο και στη σύνδεση της όλης διαδικασίας με την παραγωγική ανασυγκρότηση, με στόχο την ανάκαμψη της απασχόλησης και των εισοδημάτων.

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, η νέα ανακεφαλαιοποίηση και το υπό κατάθεση νομοσχέδιο επιφέρουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές όπως:

– Οι νέες μετοχές που θα αποκτήσει το Δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου σε αντίθεση με το ό,τι ίσχυε έως τώρα.

– Δημιουργείται πλαίσιο που ενισχύει τη διαφάνεια και τη δημόσια λογοδοσία τόσο των τραπεζών όσο και του ΤΧΣ.

– Θεσπίζεται, για πρώτη φορά, διαδικασία περιοδικής αξιολόγησης των διοικήσεων και των ανώτερων στελεχών των τραπεζών στη βάση συγκεκριμένων και αντικειμενικών κριτηρίων.