Μεγάλες καθυστερήσεις στην εμφάνιση πληρωμών στο taxisnet

Μεγάλες καθυστερήσεις στην εμφάνιση πληρωμών στο taxisnet

Μεγάλες καθυστερήσεις στην εμφάνιση πληρωμών στο taxisnet

Με μεγάλη καθυστέρηση εμφανίζονται οι πληρωμές φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογούμενων στο taxisnet δημιουργώντας προβλήματα στις συναλλαγές, όπως είναι η έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Αν και οι φορολογούμενοι προχώρησαν κανονικά στην πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών θα καθυστερήσει η εμφάνιση των σχετικών πληρωμών στο taxisnet.

Πιο συγκεκριμένα: 

– Οι πληρωμές της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι  συμπεριλαμβάνονται σε αρχείο που λήφθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το απόγευμα και πιστώνονται τμηματικά ανά εφορία. Από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκτιμάται ότι οι πληρωμές αυτές πρόκειται να εμφανιστούν έως την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

– Οι πληρωμές της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου θα παραληφθούν σήμερα ως αρχείο από τις τράπεζες και εκτιμάται ότι θα εμφανιστούν μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι να εμφανιστούν οι πληρωμές στο taxisnet οι φορολογούμενοι διαπιστώνουν όχι μόνο ότι έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το δημόσιο αλλά ότι τους έχει χρεωθεί και προσαύξηση για αυτή τη ληξιπρόθεσμη οφειλή.

Ωστόσο, με την εμφάνιση της πληρωμής στο taxisnet η ληξιπρόθεσμη οφειλή και η προσαύξηση διαγράφονται. Όπως όμως αναφέρθηκε, μέχρι να εμφανιστεί η πληρωμή ο φορολογούμενος δεν μπορεί να εκδώσει φορολογική ενημερότητα.

ΠΗΓΗwww.capital.gr
SHARE