ΕΝΦΙΑ: Εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ήταν κενά ή με κομμένο...

ΕΝΦΙΑ: Εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ήταν κενά ή με κομμένο το ρεύμα για όλο το 2014

Σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, στις περιπτώσεις που δεν έχουν χορηγηθεί με βάση την αρχική εκκαθάριση οι προβλεπόμενες εκπτώσεις, θα προχωρήσει σύντομα το υπουργείο Οικονομικών. Οι εκπτώσεις που δεν δόθηκαν αφορούν κυρίως ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κατοικίες και καταστήματα τα οποία ήταν κενά και με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμακαθ” όλη τη διάρκεια του 2014.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων δικαιούνται έκπτωση επί του βασικού ΕΝΦΙΑ (φόρος ανά τετραγωνικό) κατά 20%. Στις περισσότερες περιπτώσεις η έκπτωση δεν δόθηκε καθώς οι φορολογούμενοι συμπλήρωσαν στο έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων) τη λέξη ΚΕΝΟ ενώ θα έπρεπε να επιλέξουν την σχετική προσυμπληρωμένη ένδειξη του εντύπου. Αυτό που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι αν θα πρέπει οι φορολογούμενοι να τροποποιήσουν το Ε2 ή η επανεκκαθάριση θα γίνει από το υπουργείο χωρίς να προβούν σε κάποια ενέργεια οι φορολογούμενοι.

Οι μειώσεις που θα προκύψουν από την επανεκκαθάριση, θα συμψηφιστούν αυτόματα στο taxisnet με τις υπολειπόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Η 5η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE