Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί για να βοηθήσει στις «σκληρές αποφάσεις»

Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί για να βοηθήσει στις «σκληρές αποφάσεις»

Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί για να βοηθήσει στις «σκληρές αποφάσεις»

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και να ενημερωθεί για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Στις 18:30 ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Στο μείζον θέμα των «κόκκινων» δανείων η κυβέρνηση επιμένει στην ανάγκη πολιτικής  λύσης. Κρίσιμη θεωρείται και η επίσκεψη, αύριο, του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αύριο  θα συναντηθεί και με τον υπουργό εργασίας Γ.Κατρούγκαλο.

Ο Επίτροπος έχει διευκρινίσει  ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «έως το τέλος της χρονιάς» από την ελληνική κυβέρνηση. Οι αποφάσεις αυτές, όπως έχει επανειλημμένως   τονίσει , αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει η Αθήνα κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

Εν όψει της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε ότι οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος Επίτροπος στη διάρκεια του ταξιδιού του «έχουν ένα και μόνο στόχο: να σημειωθεί άμεσα πρόοδος σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Την Πέμπτη εξ άλλου αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα μέτρα, το οποίο συζητείται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE