Κ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Δίκαιος ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων

Κ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Δίκαιος ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων

Κ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Δίκαιος ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζοντας την αντιαγροτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων,  ετοιμάζει την άγρια φοροληστεία της αγροτιάς και την ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει απομείνει.

Στόχος αυτής της σκληρότητας και βαναυσότητας είναι οι αγρότες να πληρώσουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών για τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Τα μέτρα αυτά θα επιταχύνουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της γης και της παραγωγής, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, τον έλεγχο του τραπεζικού, βιομηχανικού και εμπορικού κεφαλαίου στην παραγωγή και διακίνηση των διατροφικών προϊόντων και θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία και άλλους, χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.

Η φοροαφαίμαξη είναι συνέχεια του ΕΜΦΙΑ και των κάθε ειδών χαρατσιών, της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% για αγροτικά εφόδια, σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, της κατάργησης της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, της αύξησης προκαταβολής φόρου από 27,5% στο 55%, που ροκανίζουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα της αγροτικής – λαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση άμεσα προωθεί μέτρα φωτιά:

  • Φορολογία από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ και στο σύνολο των εισοδημάτων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων.
  • Υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου μέχρι και 100%.
  • Έως και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ.

Τα μέτρα αυτά είναι στο δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρετεί το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποκρισία για εξεύρεση «ισοδύναμων» μέτρων, που επικαλούνται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κ.λπ., επιδιώκει να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες ότι στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που έχει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας, μπορεί να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η διαπραγμάτευση και τα όποια «ισοδύναμα» ή «έξυπνα» μέτρα της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων για φοροελαφρύνσεις θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν, όπως και η αγροτιά, καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση.

Ταυτόχρονα με προκλητικά επιχειρήματα και στοχευμένη προπαγάνδα, η κυβέρνηση επιτίθεται στους αγρότες τώρα που ξεκινούν οι αγώνες και προετοιμάζεται η κλιμάκωσή τους. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι καθαρός: να συκοφαντήσει τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, να σπείρει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», να πλήξει την αλληλεγγύη που εκφράστηκε και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών από εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα.

Αυτή τη στόχευση εξυπηρετούν και τα αποσπασματικά στοιχεία για τα δηλωθέντα αγροτικά εισοδήματα που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, καθώς και η αρθρογραγία τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αυτές της ημέρες, που αποβλέπουν ταυτόχρονα μέσα από αυταπάτες και ψευδαισθήσεις να πλαγιοκοπήσουν τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Μπροστά σ” αυτήν την κατάσταση είναι δίκαιη η αγανάκτηση, η οργή και ο αγωνιστικός αναβρασμός της αγροτιάς, απέναντι στη νέα ΚΑΠ, τη φοροληστεία, τη μείωση των κρατικών δαπανών για την Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία κ.λπ.

Είναι μονόδρομος ο αγώνας τους, καθώς και η κοινή δράση του φτωχού αγρότη, του εργαζόμενου, του επαγγελματοβιοτέχνη, για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.

Η Κ.Ο. Καρδίτσας του ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας καθώς και τα άλλα λαϊκά στρώματα να »κλείσουν τα αυτιά τους’’ στην παραπληροφόρηση και την κυβερνητική προπαγάνδα και να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΕΟΑΣΚ μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις 11 πμ.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους όπως αυτά εκφράζονται από τους διοργανωτές της κινητοποίησης καθώς και από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

SHARE