Λάρισα: Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πλατύκαμπο

Λάρισα: Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πλατύκαμπο

Λάρισα: Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στον Πλατύκαμπο

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας θα συναντηθούν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Πλατυκάμπου εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους και την κοινή κάθοδο στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νέων Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος η απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα για τις 18 Νοεμβρίου θεωρείται δεδομένη, απομένουν λεπτομέρειες συντονισμού του συλλαλητηρίου καθώς και η συζήτηση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που περάσουν τα μέτρα για τα οποία αγρότες και κτηνοτρόφοι χαρακτηρίζουν ταφόπλακα.

Συλλαλητήριο στον Τύρναβο

Αύριο στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το πρώτο επαρχιακό συλλαλητήριο του νομού που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το αυξημένο κόστος παραγωγής είναι αυτά για τα οποία οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται και ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων που θα επιφέρουν το ξεκλήρισμα τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Χρήστος Σιδερόπουλος σχετικά με την φορολογία των αγροτών δήλωσε ότι « όλη η Ευρώπη δεν έχει φορολογία πάνω από 11%. Εμείς σε δύο χρόνια θα πάμε στο 26%. Θέλουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα, δεν λέμε όχι στην φορολογία, ούτε στους ελέγχους που δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Και τον έλεγχο τον θέλουμε, σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν παραβάτες, όπως υπάρχει κακός δάσκαλος, κακός δημοσιογράφος έτσι υπάρχουν και πολλοί κακοί αγρότες, το κράτος πρέπει να είναι αυστηρό».

Συζήτηση για το αγροτικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Στο πρώτο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, την Δευτέρα στις 6 το απόγευμα θα αναφερθούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στη φορολογία των εισοδημάτων με βάση τα έσοδα έξοδα καθώς και το συνταξιοδοτικό.

Παράλληλα καλούν τον κόσμο την Τρίτη να είναι παρόντες στην Κεντρική πλατεία της πόλης, να έρθουν με αγροτικά μηχανήματα, να έρθουν κτηνοτρόφοι, να έρθουν γεωπόνοι και γεωτεχνικοί, ενώ καλέσανε και το εργατικό κέντρο, το Επιμελητήριο, «γιατί το πρόβλημα είναι όλων μας» κατέληξε ο κ. Σιδερόπουλος .