Σχόλιο του Βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα για τις δηλώσεις Φίλη

Σχόλιο του Βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα για τις δηλώσεις Φίλη

Σχόλιο του Βουλευτή Καρδίτσας της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα για τις δηλώσεις Φίλη

Την δήλωση του Υπουργού Παιδείας, κ. Ν. Φίλη, με την οποία αμφισβητεί την γενοκτονία των Ποντίων από το Κεμαλικό καθεστώς, σχολίασε ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, αναφέροντας τα εξής:

«Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μία μελανή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, αναγνωρισμένη επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία και την Ελληνική Βουλή. Οι Έλληνες πόντιοι ξεκληρίστηκαν και εκδιώχθηκαν από την προγονική τους γη, εγκαταλείποντας ακούσια τα σπίτια, τις εκκλησίες και τις περιουσίες τους και έχουν υποφέρει διώξεις και βίαιους εξανδραποδισμούς από σκληρούς και βάναυσους δυνάστες.

Ο κ. Φίλης φαίνεται, ότι, τα αγνοεί όλα αυτά ή έστω τα αμφισβητεί και τα απαξιώνει, με μια δική του, προσωπική θεώρηση της ιστορίας. Είναι πραγματικά θλιβερό ο Υπουργός Παιδείας της χώρας να επιχειρεί ν΄ αποδομήσει μια από τις πιο μεγάλες και ιερές στιγμές των θυσιών του έθνους. Οι θέσεις του είναι ιστορικά παντελώς αβάσιμες και προκλητικές, παραποιούν τα γεγονότα και ιδίως προσβάλλουν τη μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν.

Θέλω µόνο να του πω, πως στα εθνικά µας θέματα, πρέπει όλοι µας, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ευαίσθητοι, ιστορικά ενήμεροι και να τα προσεγγίζουμε με την δέουσα προσοχή, χωρίς ιδεοληπτικές παρωπίδες και πάνω από όλα με ένα ανεπιτήδευτο πατριωτισμό».

Ταυτόχρονα ο Βουλευτής Καρδίτσας, μαζί με άλλους συναδέλφους του  βουλευτές της Νέας  Δημοκρατίας με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ζητούν την αποπομπή του υπουργού Παιδείας για τις δηλώσεις του ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν -μεταξύ άλλων- τον κ. Φίλη ότι «αναμασά θέσεις Τούρκων Κεμαλιστών και ως καλός Πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες».

«Σε μία εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός σας με τις θέσεις του διχάζει την Ελληνική κοινωνία. Επειδή οι δηλώσεις του, που προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό  Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητούμε αν τις ασπάζεστε και εσείς, να το δηλώσετε ευθαρσώς και ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό. Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.