Λάρισα: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: «Να καλυφθούν τα κενά, να μην περικοπούν μισθοί και...

Λάρισα: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: «Να καλυφθούν τα κενά, να μην περικοπούν μισθοί και συντάξεις»

Λάρισα: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: «Να καλυφθούν τα κενά, να μην περικοπούν μισθοί και συντάξεις»
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Στην πλατεία Ταχυδρομείου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών του Νομού Λάρισας με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ αλλά και συνταξιούχων.

Οι ομιλητές από την ΕΛΜΕ Λάρισας (Ερμίνα Μαγαλιού), τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελασσόνας, το Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας τόνισαν ότι:

Το 3ο μνημόνιο περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους, διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και ύφεσης για την ελληνική οικονομία. Μέτρα ακραία νεοφιλελεύθερα με αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, ακόμα και στις περιπτώσεις που υπήρχαν κατοχυρωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα, είναι ορατή νέα μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών, μέσα από ένα νέο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί μέσα στο 2015 και θα ισχύσει από 1-1-2016. Η νέα φορολογική επιδρομή που ετοιμάζεται με το φορολογικό νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες θα επιφέρει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Ρυθμίσεις που φέρνουν επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβολή νέων μειώσεων στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, περικοπή κατά 50% του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατεδαφίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται.

Το δημόσιο σχολείο είναι αυτονόητο ότι δε μπορεί να λειτουργήσει ομαλά με τη συνεχή υποχρηματοδότηση της παιδείας, τους μηδενικούς διορισμούς, τις ελάχιστες και καθυστερημένες προσλήψεις αναπληρωτών, με την αύξηση μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις σχολείων κλπ.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

• Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών – Κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές.
• Λειτουργία υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης (Πρόσθετη διδακτική στήριξη, τμήματα ένταξης).
• Ανώτατο όριο μαθητών 20 στα τμήματα γενικής παιδείας, 15 στην κατεύθυνση και 10 στα εργαστήρια
• Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα ισχύοντα το 2013
• Κατοχύρωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης – Καμιά ανατροπή στα όρια ηλικίας -Καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.
• Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη.»