Προς κατάργηση το ευρώ ανα συνταγή του ΕΟΠΥΥ

Προς κατάργηση το ευρώ ανα συνταγή του ΕΟΠΥΥ

Προς κατάργηση το ευρώ ανα συνταγή του ΕΟΠΥΥ

«Είναι 55 εκατ. ευρώ το χρόνο, μια σημαντική πηγή εσόδων για τον ΕΟΠΥΥ. Η προσπάθεια που θα κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε μια ομαλότερη ροή των ασφαλιστικών εισφορών υγείας που πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στο ΙΚΑ και στα άλλα ταμεία και αυτές οι εισφορές να προωθούνται πιο ομαλά και γρήγορα στον ΕΟΠΥΥ, για να τις αξιοποιεί πιο αποτελεσματικά για τους πολίτες. Και η περικοπή του 2% που υπήρξε στις συντάξεις και το 6% στις επικουρικές καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί να πάει στη μαύρη τρύπα του συστήματος, αλλά στις ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων και πιστεύω ότι αν αυτό διασφαλιστεί και οι εισφορές αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ – διότι τα ταμεία χρωστούν 1,5 δις ευρώ αυτή τη στιγμή στον ΕΟΠΥΥ – πραγματικά θα μπορούσε να είναι πιο εντάξει.»

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν 80-85 προσλήψεις στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων διαβεβαιώνει ο Υπουργός Υγείας στον ΒΗΜΑ FM. Μέχρι στιγμής, κανένας από τους πληθυσμούς που φτάνουν στην Ελλάδα δεν παρουσιάζει κρούσμα επιδημικής ασθένειας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν αυξημένης φροντίδας λόγω της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί αλλά και της κατάστασης που βρίσκονται. Καθώς το τελευταίο διάστημα στη χώρα εισέρχονται ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο Επίτροπος Υγεία προκειμένου να επισκεφθούν μαζί τα νησιά που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα από τους μετανάστες. Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι: «Ο κ. Μουζάλας, ο οποίος είναι και εκείνος γιατρός, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ανθρωπιστικών οργανώσεων, προσπαθεί και κάνει ό,τι μπορεί. Θα πάει τώρα και ο κ. Σουλτς εκεί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει σηκώσει πάρα πολύ αυτό το θέμα».

Ολοκληρώνοντας, ωστόσο, το ζήτημα του προσφυγικού ο Υπουργός αναδεικνύει ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να το επωμιστεί μόνη της η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε διαρκή οικονομική κρίση.

«Γίνεται μια προσπάθεια από όλους να συνειδητοποιηθεί και ιδιαίτερα από την Ευρώπη ότι αυτό το πρόβλημα θέλει συνολική ευρωπαϊκή πολιτική ρύθμιση. Δεν μπορεί να επωμίζεται το βάρος αυτό μονομερώς, χωρίς να επιμερίζεται, η Ελλάδα, σε μια περίοδο μάλιστα με παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση και υπάρχει και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας, με μέρος του πληθυσμού που είναι αποκλεισμένο από το σύστημα υγείας».

Σύγχυση προκαλεί, το τελευταίο διάστημα, σε πολλούς γονείς η έλλειψη των παιδιατρικών εμβολίων. Όπως επισημαίνει ο Υπουργός Υγείας το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αφορά τη χώρα μας αφού υπάρχει μια δυσκολία σε παγκόσμιο επίπεδο, στη φαρμακοβιομηχανία, προκειμένου να παράξει το εμβόλιο κατά του κοκκίτη.

Παρόλα αυτά ο κος Ξανθός τονίζει πως γίνεται μια προσπάθεια με τη φαρμακοβιομηχανία να επιλυθεί αυτό, αλλά δεν αφορά τις εταιρείες στη χώρα μας. Είναι διεθνές και αφορά πολλές χώρες της Ευρώπης και διεθνώς

 

ΠΗΓΗwww.dikaiologitika.gr
SHARE