Άρχισε ο απόπλους από τα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας της...

Άρχισε ο απόπλους από τα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Άρχισε ο απόπλους από τα λιμάνια μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, από τις 6 τα ξημερώματα αποφάσισε η ΠΝΟ και άρχισαν να εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της χώρας.Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πάντως, έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 12 Νοεμβρίου.
Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά η αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους 15.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί.

Στο λιμάνι του Πειραιά, με τουλάχιστον 3.000 μετανάστες, αναμένεται να καταπλεύσουν σήμερα , από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, δύο επιβατηγά  πλοία, μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ)

Το καταμαράν «tera jet» αναχώρησε στις 8 το πρωί από τη Μυτιλήνη με 1740 πρόσφυγες, ενώ στις 6 το πρωί αναχώρησε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» με 1400.Στις 8 το βράδυ, θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 1″ με 1430 μετανάστες.

Επίσης, το δρομολογημένο πλοίο champion jet προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στο νησί της Λέσβου αναμένεται και αυτό να παραλάβει εντός της ημέρας μετανάστες με προρισμό την Καβάλα

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE