Απεργεί την Πέμπτη ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

Απεργεί την Πέμπτη ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

Απεργεί την Πέμπτη ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας

Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, αποφάσισε την συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Η ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. για την εφαρμογή του 3ου καταστροφικού μνημονίου, που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην κατάργηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, την εκ νέου μείωση των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και τη νέα μείωση των μισθών μέσω του «νέου μισθολογίου», επιβάλλει την κινητοποίηση και συμμετοχή ΟΛΩΝ μας για την ακύρωση και ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Η δικαιολογημένη οργή, αγανάκτηση και απογοήτευση που διακατέχει τον κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο χρειάζεται να μετατραπεί σε οργανωμένο και καθημερινό αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 10:30 το πρωί.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
✓ Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου- Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
✓ Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις Ανταποδοτικές και Κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες που αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.
✓ Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποτροπή του κύματος ιδιωτικοποιήσεων σε βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
✓ Νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική – βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.
✓ Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., τη μείωση των αυξημένων συντελεστών Φ.Π.Α. και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
✓ Διατήρηση υπό Δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας, αποτροπή της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.
✓ Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
✓ Κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων.
✓ Άμεση διαγραφή του χρέους.
✓ Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) που ισχύει με το Ν.3660/2008 για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες-κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.
✓ Άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στην καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης (άρθρο 29 του Ν.4024/2011) σε όσους συμμετείχαν στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα ή σε όσους έχουν μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Ταξιάρχης Σωτήριος Σούρλας

SHARE