«Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

«Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Αντιδρώντας στις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στις πολιτικές λιτότητας του μνημονίου -με αιχμή το ασφαλιστικό.

«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.

«Η υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Για αύριο Πέμπτη, απεργούν:

  • Το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ)
  • Οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία
  • Οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις πολεοδομίες
  • Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες
  • Οι φύλακες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Επίσης, απεργούν οι φαρμακοποιοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), και οι δημοσιογράφοι.

Όσον αφορά τα ΜΜΕ, δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης έως και τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής. Εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το απεργιακό δελτίο. Επιπλέον, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν δικαίωμα προβολής δύο δεκάλεπτων δελτίων ειδήσεων, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις.

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού, καθώς και τα τρένα του ΟΣΕ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα λειτουργήσουναπό τις 10:00 έως τις 16:00.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ, ακυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζόμενων στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (8:00-12:00)

Αναφορικά με την Aegean, οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Aegean www.aegeanair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα 801 11 20000 (από σταθερό) ή 210 6261000 (από κινητό).

Σχετικά με τις πτήσεις της Οlympic Air, οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Olympic www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Στην 24ωρη γενική απεργία συμμετέχουν και οι έμποροι.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE