Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Πέρασαν 42 χρόνια από το λαϊκό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973.
Η εξέγερση αυτή αποτελεί ορόσημο της λαϊκής πάλης, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ήταν ένας λαϊκός ξεσηκωμός με στόχους και συνθήματα αντιιμπεριαλιστικά, αντιαμερικανικά, κατά της χούντας.
Τα οράματα της εξέγερσης μένουν ανεκπλήρωτα και γι’ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται και αποκτά νέο – σύγχρονο περιεχόμενο.
Τότε, η εξέγερση έβαζε σα στόχο την ανατροπή της δικτατορίας, την απαγκίστρωση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, το διώξιμο των στρατιωτικών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και του 6ου Στόλου, τη λαϊκή κυριαρχία.
Σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η επιθετικότητα του κεφαλαίου εκδηλώνεται με μεγαλύτερη ένταση.
Η επίθεση ενάντια στα εργασιακά και όλα τα λαϊκά δικαιώματα, από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης ως την παράδοση στο κεφάλαιο της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, του φυσικού πλούτου, εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.
Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απαιτεί αγώνα αντίσταση και ανυπακοή, ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, τους καπιταλιστές, τους χρυσαυγίτες δολοφόνους συνεργάτες των μεγαλοεπειχηρηματιών, με λαϊκή συμμαχία και στόχο τη λαϊκή εξουσία ώστε ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας καλεί όλους τους Καρδιτσιώτες να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παίρνοντας μέρος την ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

SHARE