Κλείνει το εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο!

Κλείνει το εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο!

Κλείνει το εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο!

Σε κλείσιμο οδηγείται το εργοστάσιο της Coca Cola – Τρία Έψιλον στο Βόλο, μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να μεταφέρει το σύνολο της γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο που λειτουργεί στο Σχηματάρι Αττικής στο οποίο θα υλοποιήσει μια επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ. Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση της εταιρίας πρότεινε στους 88 συνολικά εργαζόμενους που απασχολούνται στην γραμμή παραγωγής να μετακομίσουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτή, δίνοντάς τους διάφορα κίνητρα. Η απόφαση αυτή της εταιρίας αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την περιοχή, μιας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρία που διατηρεί εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, «το εργοστάσιο στο Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιείται πλήρως το πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση του Σχηματαρίου σε σχέση με την τροφοδοσία της αγοράς, αναπτύσσονται συνέργειες, μειώνονται οι ενδοεταιρικές μεταφορές και βελτιστοποιείται η συνολική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, στην οποία η εταιρεία επιθυμεί να προχωρήσει μαζί με τους ανθρώπους της, προσφέροντας σε όλους εργασία στο Σχηματάρι. Στο πλαίσιο αυτό, επιδοτεί και στηρίζει τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους – με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης- όπου αυτή απαιτείται, ώστε οι εργαζόμενοι του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμβάλλουν με την εμπειρία και τις ικανότητές τους στη διευρυμένη πλέον μονάδα του Σχηματαρίου. Πρόθεση της εταιρείας είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους στη μετάβαση αυτή.

Με την επένδυση των 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη και ανταποκρίνεται με φροντίδα για τους ανθρώπους της σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που απαιτεί ευελιξία, γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές και καινοτόμα μοντέλα λειτουργίας, συνεχίζοντας να προσθέτει μακροπρόθεσμη αξία στην αγορά και τη χώρα μας.

Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Σχηματάρι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της μονάδας του Βόλου. Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου. Το δίκτυο πωλήσεων και οι υποστηρικτικές λειτουργίες στις παραπάνω περιοχές συνεχίζουν τη σημερινή τους δραστηριότητα.»

magnesianews.gr

 

ΠΗΓΗwww.thessalianews.gr
SHARE