Σύσκεψη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου...

Σύσκεψη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο

Σύσκεψη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο

Οι φορείς της Καρδίτσας τιμούν την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου

Σύσκεψη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο

Σύσκεψη φορέων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της 42ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευή 13/11 στο Δημαρχείο Καρδίτσας με πρωτοβουλία του Δήμου.
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ με τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων του Νομού, καθώς και των φοιτητών και σπουδαστών, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ) με το Δημοτικό Ωδείο.
Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού κινήματος της εποχής, μια κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών, της νεολαίας, αλλά και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών ενάντια στη φασιστική χούντα.
Ήταν το αποτέλεσμα της ανάγκης του λαού μας, για δημοκρατία, για κοινωνική απελευθέρωση και λαϊκή κυριαρχία και σήμερα, 42 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ακόμη αναλλοίωτες και ζωντανές, ενώ τα μηνύματα της εξέγερσης παραμένουν πάντα επίκαιρα.

DSC_0443
Το πρόγραμμα
Έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων καθορίσθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου που θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
Το πρόγραμμα
Τρίτη 17 Νοεμβρίου,
– Πλατεία Δικαστηρίων ώρα 6.00 μ.μ. :- Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Δικαστηρίων
– Παυσίλυπο ώρα 7.30 μ.μ.: Εκδήλωση αφιέρωμα στην επέτειο του Δημοτικού Ωδείου του ΔΟΠΑΚ με την Παιδική Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα του Δ.Ω.Κ..)
Οι φορείς καλούν τους πολίτες της Καρδίτσας να τιμήσουν την επέτειο συμμετέχοντας μαζικά στις εκδηλώσεις.

 

SHARE