Γαλλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

Γαλλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

Γαλλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Στη Γαλλία τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν χθες όταν εκτροχιάστηκε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας TGV που πραγματοποιούσε δοκιμαστικό δρομολόγιο στο Εκβερσέμ, κοντά στο Στρασβούργο.

Το τρένο κατέληξε σε ένα κανάλι, κάτω από μια γέφυρα. Στην περιοχή έσπευσαν εκπαιδευμένοι δύτες της αστυνομίας, ελικόπτερα και δεκάδες ασθενοφόρα προκειμένου να συνδράμουν τους τραυματίες.

Συνολικά, στον συρμό δοκιμών επέβαιναν 49 τεχνικοί — δεν υπήρχαν επιβάτες. Το τρένο πραγματοποιούσε δοκιμές σε μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας, η οποία αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2016, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διεξάγεται.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αλέν Βινταλί και η υπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης Σεγκολέν Ρουαγιάλ, μετέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, στον τόπο του δυστυχήματος.

Για σκηνές «αποκάλυψης», έκανε λόγο η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ απέκλεισε «a priori» το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.Ο δοκιμαστικός συρμός «εκτροχιάστηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Πάντως η αστυνομία ανέφερε ότι τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

SHARE