Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ

Συνεχίζουν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τις περιοδείες τους λίγες μόνο ημέρες, πριν από τις εκλογές.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τη Ρόδο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα υφεσιακό μέτρο εφόσον εκλεγεί και πάλι πρόεδρος της ΝΔ, ενώ άσκησε δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως έχει μεταλλαχθεί, καθώς από εκεί που έλεγε «όχι», τώρα λέει «ναι», με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες. Τόνισε ακόμη ότι δεν πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι και νέα υφεσιακά μέτρα και δεσμεύτηκε για την συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Υπεραμυνόμενος της υποψηφιότητάς του, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «μπαίνει μπροστά γιατί μπορεί να εκφράσει το μέσο νεοδημοκράτη». Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα βγει ενωμένη από τη διαδικασία εκλογής προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια μάχη ιδεών, αρχών και απόψεων και όχι μια μάχη μεταξύ γενεών, όπως πιθανόν κάποιοι να θέλουν να την παρουσιάσουν.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο Άδωνις Γεωργιάδης καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα για όσα ζει τώρα η Ευρώπη, προσθέτοντας πως τώρα η Ευρώπη θα καταλάβει ότι γι” αυτό που ζει τώρα, έχει ευθύνη η δική μας κυβέρνηση.. Όπως εξήγησε, η ελληνική κυβέρνηση είναι «αυτή που με την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε τα σύνορα και στην κυριολεξία προσκάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη». Ο κ. Γεωργιάδης άσκησε κριτική και στον Πάνο Καμμένο, διερωτώμενος»πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο άνθρωπος που χειρίζεται, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, τη φύλαξη των συνόρων, ο κ. Καμμένος, είχε δηλώσει πριν από πέντε μήνες ότι αν η Ευρώπη συγκρουστεί μαζί μας θα γεμίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι». Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης, καλώντας όσους πολίτες θεωρούν ότι η σημερινή αντιπολίτευση της Ν.Δ. είναι σωστή, να μην τον ψηφίσουν. Κριτική άσκησε επίσης και στον Απόστολο Τζιτζικώστα, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση εκλογής του, το κόμμα θα κινδυνεύει με πολιτική εξαφάνιση.

Από το Αγρίνιο, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε τους πέντε άξονες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ευέλικτο και ανταγωνιστικό κράτος, το οποίο δεν θα θέτει εμπόδια σε επιχειρήσεις και πολίτες, αποτελεσματικές και εύκολες αδειοδοτήσεις, πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, πρότεινε μία σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η θέσπιση χρονικών ορίων στη θητεία του πρωθυπουργού και η ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

SHARE