Μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το μήνυμα της Επετείου του Πολυτεχνείου ισοδυναμεί με ένα διαχρονικό κοινωνικό αίτημα καθώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί τον αγώνα σύμβολο της νέας γενιάς για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη που συνεχίζεται έως και σήμερα, έχοντας αποκτήσει άλλες διαστάσεις.

Αγώνας που πρέπει να παραμείνει βαθιά χαραγμένος στη συλλογική μας μνήμη καθώς το «Πολυτεχνείο» εξακολουθεί ακόμα να ζητά κοινωνική δικαιοσύνη και δικαιώματα για τους πολίτες, ιδιαίτερα στην εποχή της «κρίσης» και της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σαράντα δύο (42) χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι μνήμες και τα μηνύματα της εξέγερσης προβάλλουν στο προσκήνιο επίκαιρα και ανθεκτικά.

Σήμερα, που η χώρα, η κοινωνία και η νέα γενιά βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η παρακαταθήκη του αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια είναι ο οδηγός για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τιμούν τους ήρωες του πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθειά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.

Οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του και να συμμετάσχουμε στις ειρηνικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του, γιατί η ανιδιοτέλεια, η συλλογικότητα και η πολιτική δράση αποτελούν αξίες που πρέπει να περιφρουρήσουμε.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Ταξιάρχης                                                   Σωτήριος Σούρλας