Ολοκληρώθηκε η Κεντρική Αρδευτική Διώρυγα στο δίκτυο Ταυρωπού

Ολοκληρώθηκε η Κεντρική Αρδευτική Διώρυγα στο δίκτυο Ταυρωπού

Ολοκληρώθηκε η Κεντρική Αρδευτική Διώρυγα στο δίκτυο Ταυρωπού

Το έργο επισκέφθηκε για να ενημερωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος

Το έργο κατασκευής νέας διώρυγας στο αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες. Το έργο το οποίο ολοκληρώθηκε βρίσκεται στην Τ.Κ. Μητρόπολης και με τη λειτουργία του από τη νέα αρδευτική περίοδο, αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην ομαλότερη και ασφαλέστερη λειτουργία του δικτύου. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για τις εργασίες που εκτελέστηκαν καθώς και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. Όπως δήλωσε η συντήρηση του αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού είναι κρίσιμης σημασίας για τους αγρότες που ποτίζουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. «Το έργο έγινε κατόπιν σχετικής έγκρισης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, καθώς είναι βασική προτεραιότητα και κεντρική επιλογή της περιφερειακής αρχής η στήριξη των αγροτών με έργα υποδομής» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντπεριφερειάρχης. Ο κ. Τσιάκος πρόσθεσε ακόμη πως η αντιπεριφέρεια βρίσκεται στο πλευρό του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας, αφού εκτιμά πως ο αγροτικός τομέας είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης για τη Θεσσαλία και για τη χώρα. «Οι αγρότες μας συνεισφέρουν αποφασιστικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και για το λόγο αυτό ως Αιρετή Περιφέρεια κάνουμε ότι μπορούμε για να τους στηρίζουμε με μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα αγροτικής υποδομής» κατέληξε ο κ. Β. Τσιάκος.

Στοιχεία για το έργο της κεντρικής διώρυγας
Στην περιοχή του έργου έγινε εκθάμνωση εδάφους & η εκρίζωση δενδρυλλίων περιμετρικά της κεντρικής διώρυγας σε μήκος 30,00μ. & πλάτους 2,00μ. και καθαιρέθηκε η αρχική περίφραξη.
Ακολούθησε η κατασκευή της νέας κεντρικής διώρυγας Ι στη Τ.Κ Μητρόπολης σε μήκος 30,00μ , σημείο 1 Χ.Θ +1.072,00 έως το σημείο 2 Χ.Θ+1.102,00, πάχους 0,20μ. με την ίδια διατομή και στα ίδια υψόμετρα για την ομαλή λειτουργία του δικτύου.
Επίσης κατασκευάστηκε περίφραξη με πασσάλους από χαλύβδινα προφίλ με την απαιτούμενη αντισκωρική προστασία με συρματόπλεγμα τετραγωνικής οπής και στην απόληξή της με σύρμα ακανθωτό γαλβανισμένο και στις δύο πλευρές συνολικού μήκους 60,00μ.
Το έργο αποτελεί τμήμα του έργου «Αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων αρδευτικού έργου Ταυρωπού».

SHARE