Μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Μαζικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Χωρίς συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και χωρίς την επίδοση ψηφίσματος από τους αγρότες ολοκληρώθηκε το παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Οι διαδηλωτές, μετά τα επεισόδια το μεσημέρι και την προσαγωγή ενός αγρότη που αφέθηκε ελεύθερος, αρνήθηκαν τη συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος ωστόσο δηλώνει ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε διάλογο με τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών απώθησαν τους αγρότες που προσπάθησαν να πλησιάσουν στον περίβολο της Βουλής.

Οι αγρότες, γνωστοποίησαν ότι θα καταθέσουν την Πέμπτη αίτημα προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να του παραδώσουν το ψήφισμα της σημερινής τους κινητοποίησης.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι «αντίθετη με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας», και σημείωσε ότι «ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης».

Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, με τους διοργανωτές και πηγές της αστυνομίας να υπολογίζουν ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 8.000.

Ελεύθερος αφέθηκε, πριν από λίγη ώρα, ο αγρότης που είχε προσαχθεί για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.