Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Δράσεις για την ανακούφιση των προσφύγων

Τις δράσεις τις οποίες έλαβε για την ανακούφιση των προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που απαρτίζεται από το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ, το Σύλλογο Φαρμακοϋπαλλήλων, το Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας, τον Ορειβατικό Σύλλογο, το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης, φοιτητές και Αλληλέγγυους πολίτες.
Να σταματήσει ο πόλεμος και να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες, ζήτησε ο κ. Γκένας, ο οποίος στην τοποθέτησή του είπε μεταξύ άλλων πως «…η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιμέρους κράτη, μαζί με την κυβέρνησή μας, επιλέγουν να αντιμετωπίζουν την προσφυγιά ως «έγκλημα» και να εφαρμόζουν ακραίες κατασταλτικές πολιτικές στα σύνορα σηκώνοντας φράκτες, σαν του Έβρου.
Όσο δεν θα υπάρχει κανένας ασφαλής δρόμος, όσο θα λειτουργούν ανενόχλητοι οι σύγχρονοι δουλέμποροι και όσο οι απελάσεις, τα τείχη, τα κέντρα κράτησης, θα αποτελούν τον τρόπο «αντιμετώπισής» των προσφύγων στα σύνορα, τόσο θα επιμένουμε πως τα «ατυχήματα» είναι ωμές δολοφονίες.
Είναι όμοιες δολοφονίες με αυτές που διέπραξαν οι Ισλαμοφασίστες πριν λίγες ημέρες σε Γαλλία, Λίβανο, Τουρκία, Αίγυπτο , τις οποίες προσπαθούνε να εκμεταλλευτούνε οι ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης και να κατηγορήσουνε ως υπαίτιους τους πρόσφυγες. Δεν θα υποκύψουμε στον φόβο. Ο πόλεμος είναι δικός τους , τα θύματα είναι δικά μας».

__________ 2
Ακολούθως, η κα. Γούλα, παρουσίασε τις δράσεις της Πρωτοβουλίας, λέγοντας τα εξής:
«Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις μας:
1)Συγκέντρωση βασικών ειδών για τους πρόσφυγες, στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας . Η παράδοση μπορεί να γίνεται κάθε ημέρα από 9:οο έως 13:00 και κάθε Δευτέρα – Τρίτη τις 6:00 έως 8:00μ.μ. το απόγευμα (Ακολουθεί η λίστα με τα βασικά είδη)
2)Παρέμβαση ευαισθητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία την Παρασκευή 20/11/2015 το απόγευμα στις 6:00μ.μ.
3)Προβολή ταινίας για το προσφυγικό σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη την ερχόμενη εβδομάδα (Θα βγει ανακοίνωση για την ώρα και τον χώρο)
4) Διοργάνωση συναυλίας ευαισθητοποίησης τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών (Θα ανακοινωθούν η ημερομηνία και ο χώρος)
5) Διοργάνωση συζήτησης για το προσφυγικό
6) Μεταφορά μέρους των βασικών ειδών στα σύνορα και βοήθεια των εκεί ομάδων εθελοντών (θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία)».
Η λίστα με τα βασικά είδη τροφίμων και Φαρμάκων είναι η κάτωθι:

 

Untitled-1

 

SHARE