Βόλος: Δεσμεύσεις Κατρούγκαλου να μην κλείσει το εργοστάσιο της Coca-Cola 3E στο...

Βόλος: Δεσμεύσεις Κατρούγκαλου να μην κλείσει το εργοστάσιο της Coca-Cola 3E στο Βόλο

Βόλος: Δεσμεύσεις Κατρούγκαλου να μην κλείσει το εργοστάσιο της Coca-Cola 3E στο Βόλο

Κίνητρα για να πείσει την διοίκηση του εργοστασίου της Coca-Cola 3E να παραμείνει το εργοστάσιο στο Βόλο και να μην μεταφερθεί στο Σχηματάρι, δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στη συνάντηση που είχε σήμερα με το σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο, την Ομοσπονδία εμφιαλωμένων ποτών, τους τέσσερις βουλευτές του Νομού, πλην αυτού της Χρυσής Αυγής, και του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα καλέσει τη διοίκηση του εργοστασίου να συζητήσουν, αφού πρώτα έχει συνεργασία με συναρμόδιους υπουργούς.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Σωματείου Λαζ. Τσελεπής, «εμείς ενημερώσαμε τον υπουργό για τα προβλήματα που θα προκληθούν από την μεταφορά του εργοστασίου», ενώ χαρακτήρισε τεράστιο το πρόβλημα της ανεργίας που θα προκληθεί.

Επιπλέον ο κ. Τσελεπής χαρακτήρισε «επικοινωνιακά τερτίπια της εταιρείας» αυτά που διαδίδονται ότι εργαζόμενοι ήδη έχουν υπογράψει ότι συμφωνούν να απασχοληθούν στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου και άλλοι συζητούν για εθελούσια. «Επιτελείο της εταιρείας έχει εγκατασταθεί στο Ξενία, καλούν εργαζόμενους, κάποιοι πηγαίνουν και συζητούν το γνωρίζουμε. Αλλά πλήρη εικόνα θα έχουμε στις 27 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία που μας έχει δώσει η εταιρεία. Αν κάποιοι υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε, θα φανεί. Θα το δούμε και ανάλογα θα πράξουμε» τόνισε ο κ. Τσελεπής.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος που υπέβαλλε η Λαϊκή Συσπείρωση και αποδέχθηκε η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος επισήμανε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία η οποία του ανέφερε ότι από τους 87 εργαζόμενους στο εργοστάσιο, οι 50 ήδη έχουν υπογράψει να απασχοληθούν στη μονάδα του Σχηματαρίου ενώ οι 37 βρίσκονται σε συζητήσεις με την εταιρεία προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις τους.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE