Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των...

Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου»

Ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου»

Πραγματοποιήθηκε στις 18/11/2015 στην Ελασσόνα, η ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός, ο Δημάρχος Ελασσόνας κος Ευαγγέλου, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και φορείς και ιδιώτες της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε:
Ο βασικός στόχος του έργου είναι η διεθνής προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως τουριστικού προορισμού, μέσω των δυνατοτήτων που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες.
Μεταξύ αυτών, η δημιουργία του τουριστικού ιστοχώρου (portal) της Περιφέρειας, περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες (όπως γεωγραφική εγγύτητα σημείων, εκφώνηση κειμένων, κλπ), με σύγχρονη εμφάνιση και ευκολία πλοήγησης, με υποστήριξη όλων των σύγχρονων μορφών υλικού και κάλυψη όλων των γνωστών τύπων συσκευών (υπολογιστές, tamplets, smartphones).
Εκτός από την προβολή των αξιοθέατων, έχει ληφθεί μέριμνα και για την προβολή των Θεσσαλικών επιχειρήσεων (κυρίως γι αυτές που έχουν σχέση με τον τουρισμό, χωρίς να αποκλείει καμία), δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να έχει τη δική της σελίδα.
Με το, ενσωματωμένο στο portal, σύστημα καταμέτρησης της ικανοποίησης των επισκεπτών, θα υπάρχει ένα ακόμη εργαλείο στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Τέλος, με την κατασκευή των κινηματογραφικού επιπέδου υποδομών προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο στις 2 αίθουσες (που όμοιές τους ελάχιστες είναι στην Ελλάδα), δημιουργούνται 2 ακόμη πόλοι (σε Ελασσόνα – Καλαμπάκα), με προστιθέμενη αξία στο Θεσσαλικό τουριστικό προϊόν. Φιλοδοξούμε αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς, τόσο για τον εσωτερικό τουρισμό (σχολεία, σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΥ, κλπ), όσο και για τον τουρισμό από το εξωτερικό.

Το ανωτέρω έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Ψηφιακή σύγκλιση» με τίτλο «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Προϋπ/σμού: 700.000€

SHARE