ΝΔ: Στην τελική ευθεία για την προσέλκυση ψηφοφόρων οι τέσσερις υποψήφιοι –...

ΝΔ: Στην τελική ευθεία για την προσέλκυση ψηφοφόρων οι τέσσερις υποψήφιοι – Επίθεση κατά Α. Τσίπρα

ΝΔ: Στην τελική ευθεία για την προσέλκυση ψηφοφόρων οι τέσσερις υποψήφιοι – Επίθεση κατά Α. Τσίπρα

Εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού στη ΝΔ. Στόχος η διεύρυνση της επιρροής τους στη βάση και η προσέλκυση ψηφοφόρων. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι πρόεδροι, διευρύνουν την ατζέντα τους, δίνοντας βαρύτητα στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και το προσφυγικό, και αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές τους αντιπαραθέσεις.

Τρία 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες και οι τέσσερις υποψήφιοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για προσέλκυση των ψηφοφόρων τους, ενώ δεν σταματούν να πυροβολούν κατά της κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ολοκλήρωσε την Τετάρτη την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα μιλήσει το απόγευμα, στο Μαρούσι, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης». Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νέο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή ανοίγει διάπλατα ο δρόμος των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αναφέροντας ότι το προεκλογικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», μετατράπηκε σε «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, διερωτήθηκε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ενώ για τα εσωκομματικά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία πρόκληση συνυποψηφίου του.

Ο κ.Μεϊμαράκης θα μιλήσει στη Βουλή. Θα είναι μια εφ” όλης της ύλης επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στονΑλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «εξαπάτησε» τους Έλληνες πολίτες, καθώς όπως θα πει, η συμφωνία με τους δανειστές θα βγάλει στο «σφυρί» ακόμα και τα σπίτια των οικονομικά ασθενέστερων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου κ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής για «να απαντήσουν», όπως είπε, σε όσους σχεδιάζουν τη διαδοχή στη Ν.Δ. σε κλειστά δωμάτια με παρασκηνιακές συμφωνίες. Δεν ψηφίζετε μόνο για αρχηγό της Ν.Δ., αλλά και για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας», είπε απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος
Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό».

Βεβαιότητα ότι θα είναι εκείνος που θα κόψει το νήμα στην κάλπη της Κυριακής εμφανίστηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ασκει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που υιοθετεί.

Με ανακοίνωση μάλιστα το Γραφείο του κ.Τζιτζικώστα τονίζει ότι η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει η σημερινή παραίτηση του Γ. Σακελλαρίδη εξηγεί τον πανικό των συστημάτων που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία και σημειώνει ότι συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Άδωνις Γεωργιαδης χθες πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα στο γήπεδο του Σπορτινγκ. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα , τον οποίο χαρακτήρισε εθνική συμφορά, λέγοντας ότι είναι ένας κακός πρωθυπουργός που έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό που γίνεται στον μεταναστευτικό ενώ άσκησε και κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, τονίζοντας ότι αν η τακτική της ήταν σωστή δεν θα ήταν αυτός υποψήφιος . Η ΝΔ πρέπει να κάνει σκληρή αντιπολιτευτική για να εξηγήσει στους πολίτες ότι έκανε λάθος επιλογή.

SHARE