Νεκρός ο Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι

Νεκρός ο Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι

Νεκρός ο Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι

Νεκρός είναι ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί.

Το πτώμα του βρέθηκε διάτρητο από σφαίρες και γεμάτο θραύσματα χειροβομβίδων. Ο 27χρονος, βελγικής υπηκοότητας, ταυτοποιήθηκε από ταδαχτυλικά του αποτυπώματα.

Η διαδικασία ταυτοποίησης χρειάστηκε αρκετό χρόνο, με δεδομένο ότι το κτήριο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της επτάωρης επιχείρησης. Αναμένεται η ταυτοποίηση του τρίτου νεκρού της αστυνομικής επιχείρησης.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος είχε καυχηθεί ότι οργανώνει επιθέσεις στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορούνταν ότι ενορχήστρωσε τις συντονισμένες βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Η αστυνομία πίστευε αρχικά πως βρισκόταν στη Συρία, όμως οιέρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς στην κατοικία στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο πριν από τα χαράματα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ανταλλαγές πυροβολισμών και να σημειωθούν εκρήξεις.

«Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ αναγνωρίσθηκε επισήμως, έπειτα από σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, και έχει σκοτωθεί στη διάρκεια της επιδρομής (της αστυνομίας)», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

«Σ” αυτόν ανήκει το πτώμα που ανακαλύφθηκε μέσα στην πολυκατοικία, διάτρητο από σφαίρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας Φρανσουά Μολέν, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος εκτιμάται πως έφυγε για το Βέλγιο μετά τις επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής.

SHARE