Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Οι Εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) έπειτα από μακρόχρονη ανεργία εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθούν ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν (όπως και στους Δήμους του Ν. Καρδίτσας) σε προσωπικό, (εφόσον κατά επιταγή των μνημονιακών Νόμων δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις) και ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες. Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα στους Ο.Τ.Α., ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε από κοινού για:

• Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
• Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση η έμμεση.
• Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την ουσιαστική κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
• Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Αμοιβή με βάση τις ισχύουσες αποδοχές των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική-υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς και την απόδοση των παροχών που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.

Ζητάμε και από τους Δημάρχους να στηρίξουν την προσπάθεια των εργαζομένων έτσι ώστε να έχουν μια σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Ταξιάρχης                                                                                   Σωτήριος Σούρλας

 

http://syllogosotakarditsas.blogspot.gr/p/home.html

SHARE