Την Κυριακή ψηφίζουμε για την παράταξη και τη χώρα

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την παράταξη και τη χώρα

του Σωτήρη Κουλοκτσή Ιατρού Καρδιολόγου, Πολιτευτή Ν.Δ.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την παράταξη και τη χώρα

Σκέφτηκα πάρα πολύ για το αν θα γράψω για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, καθώς στην κορυφή του ενδιαφέροντος των πολιτών βρίσκονται ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη ζωή (τρομοκρατία – φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας).

Θα ήταν όμως σημαντική παράβλεψη να μην ασχοληθώ με την αυριανή εκλογή αρχηγού του κόμματος που με τίμησε δύο φορές ως υποψήφιο βουλευτή στα ψηφοδέλτια του.

Φυσικά δεν πρόκειται να πω εγώ ποιόν πρέπει να ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες για αρχηγό. Απρέπεια και προσβολή της ικανότητας του ψηφοφόρου να αξιολογήσει και να ψηφίσει, συνιστά κατά τη γνώμη μου η αναφορά και η ωραιοποίηση της δικής μου προτίμησης.

Κάλεσμα συμμετοχής, θεωρώ ότι πρέπει να απευθύνω, για να δώσουμε το μήνυμα ότι η κεντροδεξιά παράταξη ήταν και θα παραμείνει δυνατή.

Σε λίγες ώρες αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας, πόσο ενδιαφερόμαστε για την παράταξη και την πατρίδα μας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ουσία είναι εκλογές ανάδειξης του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας. Πρόκειται επομένως για εκλογική διαδικασία που αγγίζει όλους μας, καθώς απέναντι στις επικίνδυνες πολιτικές του Σύριζα, η Ν.Δ. είναι ο κομματικός φορέας, που όπως όλα δείχνουν σύντομα θα κληθεί να ξαναπάρει τα ηνία, εφόσον βέβαια μεταμορφωθεί. Πως θα γίνει αυτό; Αφήνοντας πίσω το κακοφορμισμένο παρελθόν, χαράσσοντας την πορεία προς το μέλλον από πολιτικούς δρόμους συμβατούς με τα καινούργια δεδομένα για να την εμπιστευτούν και πάλι οι πολίτες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές είναι η συμμετοχή στις εκλογές.

Ένα μόνο προβληματισμό θα θέσω: Αναλογιστείτε στην περίπτωση που πάνε στις κάλπες μερικές χιλιάδες, ο νέος αρχηγός αν θα έχει την αίγλη, το σεβασμό και τη δυνατότητα να απαλλάξει την παράταξη από «αραχνιασμένες» ιδέες και «αραχνιασμένους» πολιτικούς.

Έχουμε χρέος να δώσουμε όλοι το παρόν. Σας καλώ να πάμε στις κάλπες, ωθώντας φίλους και γνωστούς μας, να κάνουν το ίδιο. Για την παράταξη και τη χώρα.