ΕΠΣΚ: «Ποδόσφαιρο Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

ΕΠΣΚ: «Ποδόσφαιρο Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

ΕΠΣΚ: «Ποδόσφαιρο Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

Την Παρασκευή 20-11-2015 το Δ.Σ της Ένωσης σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Τιμόθεο και με τηn παρουσία της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μητσιάδη, χορήγησε αθλητικό υλικό που θα είναι χρήσιμο στη λειτουργία και την εκμάθηση του ποδοσφαίρου στις παρακάτω σχολικές μονάδες.

  1. Ώρα 8:15πμ 3ο -13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας
  2. Ώρα 9:00πμ   8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας
  3. Ώρα 9:45πμ   2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ποδόσφαιρο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

ΕΠΣΚ - Πρωτοβάθμια (1)

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μανώλης Παλάσκας στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Σεβασμιότατε, κ. Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Διευθυντές των Δημ. Σχολείων, κ. Εκπαιδευτικοί, αγαπητά μου παιδιά καλημέρα σας.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων είναι ο μεγαλύτερος φορέας για το ποδόσφαιρο στον Νομό. Είναι η διοργανώτρια αρχή για όλα τα πρωταθλήματα. Σε 3 από αυτά αγωνίζεστε και εσείς. Στο διασχολικό πρωτάθλημα, στο πρωτάθλημα junior & στο πρωτάθλημα Παίδων και Νέων.

Παρουσία του Σεβασμιότατου κ.κ. Τιμοθέου σας φέραμε σήμερα μπάλες για την εκμάθηση του Ποδοσφαίρου στο Σχολείο.

Η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε υγιή σώματα και υγιείς προσωπικότητες. Έχουμε όραμα να αναδειχθούν ταλέντα, ώστε αύριο να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές.

Σε ό,τι κάνουμε πρέπει να έχουμε πίστη στο Θεό και στις δυνάμεις μας. Προστάτης των αθλητών είναι ο Άγιος Νέστορας. Όπως και σεις ξεκινάτε τη μέρα σας με την πρωινή προσευχή, έτσι κ οι ποδοσφαιριστές ξεκινούν κάνοντας τον σταυρό τους.

Σας ευχαριστώ κ σας εύχομαι καλή πρόοδο.»

Η κ. Μητσιάδη στην ομιλία της προς τα παιδιά ανέφερε: «Ως Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας χαιρετίζω την πολύ ωραία πρωτοβουλία που είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλίωτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Καρδίτσας κ. Παλάσκα Μανώλη να υλοποιήσουν το πρόγραμμα διανομής αθλητικού υλικού στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας. Τους ευχαριστούμε πολύ που έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, γιατί η σωματική άσκηση χαρίζει υγεία, ψυχαγωγία, ψυχική πνευματική ισορροπία. Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων να ενισχύσει τα αθλητικά φυτώρια των σχολείων μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και της διοργανώσεις των διασχολικών πρωταθλημάτων στο νομό μας. Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην καλή ψυχοσύνθεση των παιδιών μας, με ολοκληρωμένες προσωπικότητες την εφηβική κι ενήλικη ζωή τους.»

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καθώς και τον κ. Τσιαδήμο Κων/νο για την ευγενική χορηγία.

SHARE